2 min. čitanja

Ženu iz Istre nasamarili lažni brokeri

Ženu iz Istre nasamarili lažni brokeri
Foto: Unsplash

Žena je na račune tvrtke uplatila nekoliko tisuća eura, a kada je željela podići ostvarenu zaradu, brokeri više nisu bili dostupni. Događaj je prijavila policiji koja provodi kriminalističko istraživanje.

Istarska policija istražuje slučaj prijevare prilikom ulaganja u trgovinu zlatom i naftom. Naime, 45-godišnjakinja je prijavila kako je tijekom listopada 2022. godine ostvarila poslovnu suradnju s navodnim brokerima tvrtke koja se predstavljala kao tvrtka specijalizirana za različite vrste ulaganja, prvenstveno ulaganjima u trgovinu zlatom i naftom.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara. Ukoliko se odlučite na ovakav način trgovanja i investiranja, prvo se trebate dobro informirati o svim rizicima.

Također se preporuča korištenje provjerenih i registriranih investicijskih društava, a trebalo bi izbjegavati tvrtke koje imaju sjedišta u egzotičnim zemljama jer postoji velika vjerojatnost da ćete postati žrtve prijevare.

Neki od znakova koji ukazuju da biste mogli ostati bez svog novca su kada vas navodni brokeri uvjeravaju da je riječ o sigurnoj i lakoj zaradi te da je u tijeku akcija koju treba odmah iskoristiti. Uporni su i nagovaraju vas na trgovanje makar nemate u tome iskustva i uvjeravaju vas da je riječ o jednostavnom načinu trgovanja.

Još jedan od znakova da bi se moglo raditi o prijevari je i kada na trgovinskoj platformi nema jasno navedenih kontakata kojima se možete odmah obratiti, a brojevi s kojih vas zovu brokeri nisu iz Hrvatske te ih na njih ne možete povratno kontaktirati.

Više savjeta o tome kako izbjeći investicijske prijevare možete saznati na informativnom letku. Zapamtite, budite sumnjičavi, dobro se informirajte i potražite nepristrani financijski savjet prije nego što nekom date ili uložite novac, poručuju iz policije.

U slučaju da posumnjate kako se radi o prijevari ili ako postanete žrtva prijevare, događaj prijavite policiji.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Istarska policija zabilježila novi oblik računalne prijevare putem lažne stranice e-Građani
Putem lažne stranice e-Građani, mladić iz Rovinja dobio i otvorio poruku kojom mu se na prijevaru nudila novčana pomoć za stanovanje, a nakon čega mu je račun blokiran. Rovinjska policija zaprimila je prijavu 23-ogodišnjaka koji je prevaren nakon što je zaprimio lažnu e-poruku. U tekstu p…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.