1 min. čitanja

ZEMLJA GURMANIJA Paski, mladi izdanci češnjaka ili biloga luka

ZEMLJA GURMANIJA Paski, mladi izdanci češnjaka ili biloga luka
Foto: Željko Krnčević

Mladi izdanci cvjetova češnjaka. Iliti luka biloga. Zahvaljujući mom prijatelju Ivi Kronji otkrio sam novu deliciju o kojoj ću ovih dana malo više. Izvrsno ljudi moji.

Danas sam uživa u rižotu od špinjače na tri vrste luka. Osim staroga Ljubitovačkoga, sve ovaj put iz OPG Kronja. Mlada Špinjača, mladi luk i paske.

Foto: Željko Krnčević

Ove tri vrste užutija nježno! Na maslinovom ulju, naravno, Dobrodolačkom slatkom, pa lagano doda špinjaču, teko po teke (malo po malo ), posolija krupnom solju, žutija, doda vodu u kojoj su kuvale šparoge i na to kad je bilo vrime napao rižom tipa Arborio.

Papar iz mlinca, višebojni.

Nisam ima drugog sira za izgratati pa posuja s ribanim parmezanom od Sirele. Virujte mi, uživa sam.

I jedva čekam provat paske na još koji način.

Fala mom priki Ivi.

Foto: Željko Krnčević

Više recepata možete pronaći na stranici Zemlja Gurmanija – Gurmanluk.

Željko Krnčević

PROČITAJTE JOŠ:

ZEMLJA GURMANIJA Teletina u šugu iz Velog Varoša
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.