3 min. čitanja

ZAUSTAVLJENO UNIŠTAVANJE POMORSKOG DOBRA Izvođač je stao s devastacijom na Murteru!

ZAUSTAVLJENO UNIŠTAVANJE POMORSKOG DOBRA Izvođač je stao s devastacijom na Murteru!
Foto:Čitatelj

Nakon što nas je na tešku povredu pomorskog dobra upozorio zgroženi građanin, Morski.hr je u javnost izašao s pričom. Usporedno su reagirali nadležni komunalni redar, Županija te Krim policija.

Vlasnik zemljišta, koji je s izvođačem odgovoran za ovu tešku devastaciju prirode, brani se onom dobrom starom - "samo sam htio izgraditi spremište za alat". Puno smo takvih izlika čuli i od "većih riba" poput Željka Keruma koji je u Rogoznici također brinuo o tome gdje će spremati motike.

I ptice na grani znaju, a kako doznajemo "s terena", vidi se i po veličini iskopanih rupa da je ovdje u planu nešto veće od alatnice. Čovjek se izgleda namjerio na jednu kućicu uz more s pripadajućim bunarom i što god si je već ilegalno zamislio. Pritom je dovukao bagere, porušio svoje masline, tuđe suhozide i devastirao uvalu pod zaštitom eko mreže Natura 2000.

Sve kako bi napravio svoj ilegalni objekt.

Krim policija prikuplja dokaze i najavljuje svoj dolazak na teren. Županijski inspektor je kontaktirao vlasnika i izvođača radova, a izgleda da slijedi i sudska tužba.

Komunalni je redar potvrdio kako je vlasnik s radovima stao, bageri i drobilice su uklonjeni, aktivna devastacija je prestala, no šteta je učinjena.

Pitanje je namjerava li vlasnik potpuno zaboraviti svoj ilegalni projekt ili čeka da se stvar "smiri". Građevinska inspekcija u Šibensko-kninskoj županiji, saznajemo od građana, pomalo "šteka" pa u nju nemaju previše povjerenja.

Jedno je sigurno, mi namjeravamo pratiti razvoj događaja baš onako kako smo to i obećali!

J.T.

Pročitajte još:

TEŠKA POVREDA POMORSKOG DOBRA Zagrebački “investitor” ruši po zaštićenoj uvali na Murteru!
Ovaj je bezobraznik kojeg možemo nazvati i potencijalnim kriminalcem, jer se njime sada bavi i Krim policija, odlučio da samo tako može uništavati privatne posjede i pomorsko dobro! Redakcija Morskog. hr primila je poruku ogorčenog otočanina, nemoćnog da zaustavi otvorenu devastaciju prirode i privatnih posjeda u uvali Mali Doci na
Kerum is back! Gradi uz more u Rogoznici i ako je kriv kaže da je spreman odgovarati
Željko Kerum oglasio se na svom Facebook profilu vezano uz navodnu gradnju njegove punice na vrhunskoj lokaciji uz more u Rogoznici. Kaže da je riječ o spremištu za frezu i motike. Ovoga puta nije ne dirajte mi ravnicu, nego ne dirajte mi punicu! Nakon što je optužen da
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.