2 min. čitanja

Započela rekonstrukcija Jadranske magistrale u Vodicama

Započela rekonstrukcija Jadranske magistrale u Vodicama
Foto: MMPI

VODICE - Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u Vodicama je sudjelovao na uvođenju u posao izvođača radova na projektu „Rekonstrukcija državne ceste D8 u Vodicama, križanja i pješačke staze – II faza, duljine cca 920 m“, u vrijednosti 3,95 milijuna eura, bez PDV-a.

- Nakon jučerašnjeg potpisa ugovora za tunel Kozjak  i izgradnju novog ulaza u Split danas se uvodi u posao izvođač radova na obnovi državne ceste D8 - izjavio je ovom prilikom potpredsjednik Vlade i ministar Oleg Butković dodavši kako će njenom obnovom centar Vodica dobiti novu prometnicu koja će biti sigurnija i dostupnija.

Križanje na ovoj dionici državne ceste D8 jedno je od opasnijih u Hrvatskoj, a nakon projekta rekonstrukcije, čiji bi radovi trebali završiti do sljedeće turističke sezone, omogućit će se bolje i sigurnije funkcioniranje svih vozila na ovom dijelu prometnice.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić izjavio je kako je priprema projekta trajala te da će projekt završiti u roku od 9 mjeseci, čime će se značajno  povećati sigurnost prometa na ovoj dionici.

Gradonačelnik Grada Vodica Ante Cukrov naglasio je važnost projekta za Grad Vodice istaknuvši kako će se kompletan dio ceste, kao jedne crne točke,  konačno razriješiti što će rezultirati sigurnijim i slobodnijim protokom vozila te, uz ostale radove na gradskoj infrastrukturi, doprinijeti potpuno novoj vizuri grada. „Vjerujem da će, s obzirom i na izvođača i na sve nas koji  smo tu uključeni, uz podršku i Hrvatskih cesta i Ministarstva ovo biti u roku privedeno  kraju na obostrano zadovoljstvo, prvenstveno građana  pa onda i svih  nas ostalih“, zaključio je vodički gradonačelnik.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.