1 min. čitanja

Zadarska županija Cromarisu dodijelila nagradu za postignuća u području gospodarstva

Zadarska županija Cromarisu dodijelila nagradu za postignuća u području gospodarstva
Foto: Cromaris

ZADAR – Cromaris d.d dobitnik je ovogodišnje nagrade Zadarske županije za postignuća u području gospodarstva, javlja Novi radio. Cromaris, vodeći hrvatski i šesti proizvođač brancina i orade u svijetu, najbrže je rastuća tvrtka te predvodnik u kvaliteti i inovativnosti proizvoda u industriji mediteranske ribe. Član uprave Cromarisa za uzgoj i preradu Dane Desnica istaknuo je za Novi radio kako su iznimno počašćeni ovom nagradom posebno ako se uzme u obzir u kakvim se uvjetima radilo i poslovalo prošle godine.

Proteklu je 2020. godinu obilježila kriza izazvana koronavirusom, koja je pak prouzročila logističke izazove u distribuciji svježe i prerađene ribe te pad HORECA kanala na ključnim tržištima. To je zahtijevalo brzu prilagodbu u prodajnom portfelju, te organizaciji proizvodnje i distribucije.

– Cromaris je i u takvim okolnostima ostvario prodaju od 10.376 tona ekvivalenta svježe ribe, što je za devet posto više u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem. Ovo je pokazatelj da Cromaris i u teškim vremenima može imati uspješno poslovanje. Cromaris je stvoren 2010. Godine spajanjem tri tvrtke koje imaju dugogodišnju tradiciju u uzgoju ribe, a u posljednjih 10 godina došao s tisuću do 10 tisuća tona prodane ribe – istaknuo je Dane Desnica.

Cromaris je kroz godine jako puno ulagao i u opremu i u ljude i danas raspolaže najmodernijom tehnološkom opremom za uzgoj ribe.

– Do sad je preko milijardu kuna uloženo u najmoderniju tehnologiju u Cromarisu – kazao je Desnica te dodao kako im jako puno znači što je njihov trud i rad prepoznala Zadarska županija koja im je i dodijelila ovu nagradu.

Budućnost Cromarisa je nesumnjivo blistava jer očekuju da će učvrstit svoju lidersku poziciju na tržištu te će ići ka daljnjem unaprjeđenju proizvodnje.

– Ovu godinu očekujemo završiti s čak 12 tisuća tona prodane ribe – dodao je na kraju Desnica, za Novi radio.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.