1 min. čitanja

Zacrnite zube na trećem sutivanskom festivalu Fantažija o’ ribe!

Zacrnite zube na trećem sutivanskom festivalu Fantažija o’ ribe!
Foto: Facebook/TZO Sutivan

SUTIVAN – U utorak 7. rujna počinje treći po redu festival Fantažija o’ ribe kojeg organizira Turistička zajednica Općine Sutivan u sklopu projekta “Fantažija o’ribe – promocija ribarstva i ribljih proizvoda”. Festival će otvoriti projekcija filma Između neba i zemlje.

Festival traje 4 dana, a održat će se na tri lokacije – u ljetnom kinu Sutivan, atriju Kavanjinovih dvora i na sutivanskoj rivi, s početkom u 20.30 sati.

Foto: Facebook/TZO Sutivan

Prva večer rezervirana je za projekciju filma Između neba i zemlje, u kojem 82-godišnji glaciolog Claude Lorius otkriva tajne prošlosti analizirajući različite razine leda. Drugu večer, u srijedu 8. rujna, posjetitelji festivala moći će zaviriti u tradicijski život ribara, kroz scenski prikaz Pulišelićeve Svađe, u Kavanjinovim dvorima, nakon čega će ih poezijom inspirirati Josipa Lukšić.

Četvrtak je rezerviran za Pjat o’srdele i kratki tečaj o krpanju ribarske mreže, a cijeli festival završava u petak, degustacijom crnog rižota uz nastup benda Koperonti, tijekom kojeg posjetitelji mogu, kroz postavljenu izložbu, saznati sve o Puratićevom izumu, tradicijskim ribarskim alatima i kraljici mora – srdeli.

Više detalja o samom festivalu možete pronaći na Facebook stranici TZO Sutivan.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.