2 min. čitanja

Prezentacija Istre na uglednom vinskom sajmu Prowein

Prezentacija Istre na uglednom vinskom sajmu Prowein
Foto: Unsplash / Ilustracija

ISTRA - Istra će se po prvi puta predstaviti samostalno kao vinska regija na jednom od najvećih svjetskih vinskih sajmova koji se održava od 19. do 21. ožujka u Düsseldorfu.

Predstavljanjem na sajmu Prowein u Düsseldorfu, udruga vinogradara i vinara Istre Vinistra, svijetu će ispričati priču o maloj vinskoj regiji s iznimnim vinima, a Istra će dodatno učvrstiti status prepoznatljivog brenda ne samo na turističkom, već i na vinskom tržištu.

Među vinskim proizvođačima iz 60 zemalja naći će se tako i 13 poznatih istarskih vinarija: Agrolaguna, Damjanić wines, Medea winery, Fakin, Meneghetti winery, Pervino, Cattunar, Rossi winery & distillery, Bertoša wines, Kozlović winery, Benvenuti, Matošević wines i Franković winery.

- Iznimno nam je važno predstaviti se na jedinom međunarodnom sajmu koji prati cjelokupno svjetsko vinsko tržište. Osobito nam je zanimljivo i što se održava u Njemačkoj, turistički najznačajnijem emitivnom tržištu za Hrvatsku i Istru koja je jedna od najomiljenijih destinacija na Mediteranu. Uz naglasak na vrhunska vina i istarsku vinsku tradiciju predstavit ćemo prvenstveno naše autohtone sorte, istarsku malvaziju i teran - ističe Luka Rossi, predsjednik Vinistre.

Istaknuti istarski vinari izlagat će u organizaciji Vinistre na samostalnom štandu u hali 12 gdje će se predstaviti uz zemlje poput Portugala, Mađarske i Gruzije, navodi se na stranicama Turističke zajednice Istarske županije.

Inače, pred istarskim vinarima dinamična je i izazovna godina. Udruga Vinistra početkom svibnja organizira 29. izdanje istoimenog vodećeg regionalnog vinskog sajma u Poreču, a odmah zatim i prestižno ocjenjivanje Concours Mondial de Bruxelles u sekciji mirnih crnih i bijelih vina. Na ovo natjecanje proizvođači prijavljuju više od 10.000 vina koja će kušati i ocjenjivati stručnjaci, njih više od 350 iz 50 zemalja svijeta.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Višemjesečna suša pogodila vinare i vinogradare na Kvarneru
Višemjesečna suša pogodila je i vinare i vinogradare na Kvarneru. Skora berba bit će manje izdašna nego prijašnjih godina, ali u Novom Vinodolskom vinogradari su uspjeli smanjiti štetu natapanjem iz vlastitog akumulacijskog jezera. Zato će berba nadaleko poznate žlahtine ipak biti zadovoljavajuća.…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.