1 min. čitanja

Vodnjanska špaleta predstavljena Zagrepčanima

Vodnjanska špaleta predstavljena Zagrepčanima
Foto: Pršutarna i stancija Buršić / Facebook

ISTRA - Ovoga tjedna Zagrepčani su mogli uživati u Vodnjanskoj špaleti! Tradicionalnu špaletu prezentirala je pršutarna i stancija Buršić uz degustaciju tipičnih vodnjanskih jela sa špaletom i ponudu vrhunskih vina.

Uzvanici su imali priliku kušati četiri slijeda, svaki pomno kreiran. Za početak je ponuđena tipična fritaja sa špaletom, kuhana špaleta, špaleta 'a la giravoltao uz šparuge te slani kolač, odnosno domaći kruh s komadićima špalete i samoniklim travama iz okolice Vodnjana.

Drugi slijed se sastojao od tradicionalne pašte, pljukanca sa špaletom, domaćim kobasicama i šparogama. U trećem slijedu, Svijetlana Celija je spojila meso od boškarina sa špaletom i čipsom od pancete na kremi od mišance. Za kraj, uzvanici su mogli uživati u tipičnim vodnjanskim slasticama, pinci i Bumbarskoj torti.

Foto: Pršutarna i stancija Buršić / Facebook

Napomenimo, pršutarna i stancija Buršić utemeljitelj je i organizator već tradicionalne obiteljske gastronomske manifestacije Vodnjanska špaleta koja nudi gastro ponudu vrhunskih kuhara, prezentira autohtone istarske proizvode, organizira radionice za najmlađe, natjecanja i nagrade uz prigodni zabavni program. Špaleta se održava u vrijeme Uskrsa.

Tradicionalna manifestacija održat će se i ove godine na Stanciji Buršić na uskršnji ponedjeljak, 10. travnja, od 12 do 20 sati. Glavni pokretač same manifestacije prije 12 godina bio je valorizacija 'špalete' kako ne bi pala u zaborav. Zahvaljujući naporima obitelji Buršić, danas se špaleta proizvodi u cijeloj Istri.

B.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.