3 min. čitanja

Vladino izaslanstvo s Božinovićem i Trutom na nosaču Bushu: "Ovaj brod u Hrvatskoj nosi važnu poruku"

Vladino izaslanstvo s Božinovićem i Trutom na nosaču Bushu: "Ovaj brod u Hrvatskoj nosi važnu poruku"
Foto: Facebook

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, te ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut boravili su u sklopu Vladinog izaslanstva na nosaču zrakoplova USS George H.W. Bush (CVN 77) koji je od jučer usidren ispred splitske luke.  

- Nosač zrakoplova USS George H.W. Bush u Hrvatskoj nosi važnu poruku - da odlučno stanemo zajedno u obrani naših vrijednosti i naše demokracije protiv autokracija - kazao je pritom Davor Božinović.

Damir Trut je za Morski HR prokomentirao svoje dojmove:

- Događaj je bio poseban, moćno oružje, velika organizacija i partnerski i prijateljski odnos posade prema nama tj. prema RH. Vrlo pozitivno - ispričao je Trut.

Uz njih je u posjet nosaču stigao i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, te splitski gradonačelnik Ivica Puljak, a domaćini su ih dočekali s tortom u obliku nosača, prekrivenog hrvatskom i američkom zastavom.

USS George H.W. Bush je do 28. listopada predvodio veliku NATO vojnu vježbu "Neptune Strike 2022". Vježba je uključivala preko 80 zrakoplova, 14 brodova i oko 6.000 pripadnika iz 24 države NATO saveznika i partnera, uključujući Finsku i Švedsku.  U vježbi je s raketnom topovnjačom Dubrovnik sudjelovala i Hrvatska ratna mornarica.

Podsjetimo, ovo je drugi dolazak američkog nosača klase Nimitz na nuklearni pogon ispred splitske luke. U veljači je uplovio i nosač zrakoplova Harry S. Truman.

Boravak mornara i zrakoplovaca u Dalmaciji planiran je do utorka.

D.G.

Amerikanci s nosača zrakoplova prilikom uplovljavanja ispred splitske luke: “Kakav zadivljujući pogled!”
Nosač zrakoplova klase Nimitz USS George H.W. Bush (CVN 77), s ukrcanim osobljem Carrier Strike Group (CSG) 10, George H.W. Bush CSG stigao je ispred Splita u redoviti planirani posjet luci, priopćili su iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj. Posjet luci, navodi se u priopćenju…
Damir Trut za Morski TV: “Sustav civilne zaštite je podignut i funkcionira, a filtera za skloništa nema” | | Morski HR
U emisiji Morski TV, snimanoj u suradnji s RTL televizijom, gostovao je ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Republike Hrvatske Damir Trut. Jedna od tema je bila i aktualna sigurnosna situacija u
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.