1 min. čitanja

Vlada odobrila nabavu brodice za traganje i spašavanje

Vlada odobrila nabavu brodice za traganje i spašavanje
Foto: MMPI

Vlada je na jučerašnjoj sjednici odobrila Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture nabavu SAR brodice, odnosno plovila za traganje i spašavanje na moru, čija je vrijednost nešto više od 2 milijuna eura.

Ministarstvo još u kolovozu 2019. godine raspisalo natječaj "Gradnja brodice za traganje i spašavanje od aluminijskih legura" koja neće služiti samo za traganje i spašavanje na moru već i za inspekcijski nadzor sigurnosti plovidbe, prijevoz bolesnika te "uz sve ostale aktivnosti vezane uz poslovanje Ministarstva", stoji u obrazloženju odluke. Natječaj je dosad bio na čekanju zbog pandemije i uvedenih mjera štednje.

U ožujku je, pak, odabrana ponuda talijanskog brodogradilišta Cantiere Navale Vittoria u iznosu od 2.098.000,00 eura, što po srednjem tečaju iz veljače iznosi 15.808.430,00 kuna.

Sredstva za izgradnju brodice osigurana su u državnom proračunu za 2022. godinu te projekcijama za 2023. i 2024 godinu, a u sklopu projekta "Obnova SAR flote lučkih kapetanija".

Za plaćanje po ponudi odabranog talijanskog ponuditelja u ovoj će se godini iz proračuna izdvojiti 1.258.800,00 eura, dok bi se iduće godine isplatio preostali iznos od 839.200,00 eura. Predmet nabave je oslobođen plaćanja PDV-a, stoji u obrazloženju odluke.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.