1 min. čitanja

VJETAR U LEĐA HRVATSKOM TURIZMU: Die Welt piše da Nijemci mogu slobodno putovati u Istru

VJETAR U LEĐA HRVATSKOM TURIZMU: Die Welt piše da Nijemci mogu slobodno putovati u Istru
Foto: Dalibor Talajić

U utjecajnim njemačkim dnevnim novinama Die Welt objavljen je članak pod nazivom “Gdje na odmor bez karantene”, u kojem je Istra istaknuta kao jedina regija na jugu Europe u koju Nijemci trenutno mogu otputovati bez karantene.

Voditeljica Ispostave Hrvatske turističke zajednice u Münchenu Nera Miličić izjavila je: – Objava u Die Weltu, koji je jedan od vodećih ‘opinion makera’ među njemačkim medijima, i čiji su čitatelji veće platežne moći i viših zahtjeva, zasigurno će pridonijeti dodatnoj percepciji Istre, ali i Hrvatske, kao poželjne destinacije za odmor njemačkih gostiju – poručila je Miličić.

Autor članka Sönke Krüger navodi kako je u Istru moguće otputovati bez karantene na ulasku u Hrvatsku i povratku u Njemačku, uz obvezu predočenja negativnog PCR testa, a dodatno je naglašeno kako je Istra, od hrvatskih regija koje su trenutno označene kao “zelene”, najatraktivnija i prometno najdostupnija hrvatska regija za njemačke posjetitelje.

U članku se također prenose informacije njemačkih turoperatora koji bilježe veliki interes za odmorom u Istri te je istaknuto kako su brojni istarski hoteli već otvoreni, dok će broj dostupnog smještaja dodatno rasti u narednim mjesecima.

Dodajmo kako su u članku, uz Istru, navedeni i dijelovi Španjolske te Portugala u koje se trenutno može otputovati bez obvezne karantene pri povratku, no ipak se napominje kako su i dalje na snazi različiti propisi vezani uz prevenciju širenja koronavirusa, od obaveznog testiranja do strogih higijenskih pravila i nošenja zaštitnih maski.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.