2 min. čitanja

VIDEO Sve što trebate znati o izgradnji brze ceste Split - Omiš

VIDEO Sve što trebate znati o izgradnji brze ceste Split - Omiš
Foto: Youtube / Na hrvatskim cestama / Screesnhot

Dok se javnost zabavlja snimkama dviju stavki mosta preko Cetine na različitim visinama, stiže nova odgoda otvaranja. Omiš će i ovog ljeta živjeti s nesnosnim prometnim gužvama. Prvi dio obilaznice u promet će bit pušten tek nakon ljeta, ali dobra je vijest da Hrvatske ceste najavljuju nastavak projekta brze ceste prema Splitu već za ovu godinu.

- Osim građevinskih radova, mi još ovdje moramo opremiti sve ovo instalacijama i tako dalje. Kad sve to bude gotovo, onda ćemo ići na tehnički pregled i nakon uporabne dozvole možemo pustiti promet - ispričao je za Dnevnik.hr Tomislav Cvetko iz Hrvatskih cesta. Na pitanje znači li to da završetak možemo očekivati za sezonu 2024., odgovorio je tek - moguće.

Unatoč najavama, tom dijelu Hrvatske slijedi još barem jedno ljeto u kolonama. Građani se žale da na ulazak i izlazak iz grada u gužvama čekaju i po dva sata, a most bi to trebao riješiti.

A kako će u konačnici izgledati brza cesta SPLIT - OMIŠ, kroz etape izgradnje i njene dionice, vodi vas sjajan video, objavljen na Youtube kanalu "Na hrvatskim cestama".  

- Ovo je jedna od najzagušenijih prometnica na hrvatskim cestama. Nepregledne kilometarske kolone, posebno u turističkoj sezoni su svakodnevnica. Prosječni godišnji dnevni promet na brojačkom mjestu Stobreč iznosi 55 tisuća vozila, a u Solinu 48 tisuća. U ljetnoj sezoni te brojke su veće za još 10 tisuća vozila. Jesenice i Omiš bilježe također broj vozila koji je daleko veći od propusne moći obične dvotračne magistralne ceste. Dakle, nema dvojbe da je na toj dionici potrebna četverotračna cesta, koja će rasteretiti promet i učiniti ga sigurnijim.

Više detalja pogledajte u ovom zanimljivom videu.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatske ceste objavile video: Ovako se gradi most preko Cetine
OMIŠ - Mnogi su se posljednjih mjeseci i tjedana pitali kako će u konačnici izgledati most preko rijeke Cetine i kako zapravo funkcionira njegova gradnja. Na 70 metara nadmorske visine krajem ovog mjeseca povezat će se dva kraja mosta koji sad “vire” iz klisura i portala prilaznih tunela “Omiš” i
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.