2 min. čitanja

Hrvatske ceste objavile video: Ovako se gradi most preko Cetine

Hrvatske ceste objavile video: Ovako se gradi most preko Cetine
Foto: HC / Youtube / Screenshot

OMIŠ - Mnogi su se posljednjih mjeseci i tjedana pitali kako će u konačnici izgledati most preko rijeke Cetine i kako zapravo funkcionira njegova gradnja. Na 70 metara nadmorske visine krajem ovog mjeseca povezat će se dva kraja mosta koji sad "vire" iz klisura i portala prilaznih tunela "Omiš" i "Komorjak".

- Na mostu Cetina preostalo je još samo jedno potiskivanje od cca 12 metara. Istina je da trenutno izvedeni dijelovi mostova nisu na istoj visini. Naime zbog promjenljive visine poprečnog presjeka mosta prilikom svakog potiskivanja konstrukcija se pomiče i visinski.

Nakon posljednjeg potiskivanja obje strane će biti na istoj visini, tako da će se moći međusobno spojiti i cijela konstrukcija konačno fiksirati na ležajeve. Posljednje potiskivanje se očekuje krajem siječnja - pojasnili su nam prije 10 dana iz Hrvatskih cesta.

U međuvremenu objavili su i video, koji korak po korak pojašnjava postupke tehnologije izvođenja postupka gradnje, pa pogledajte:

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatske ceste: “Za most Cetina ostalo još jedno potiskivanje, evo i zašto nije na jednakoj visini”
OMIŠ - Malo je još preostalo da se most nad kanjonom rijeke Cetine napokon spoji u jednu cjelinu. Mnogi su se građani pitali zašto su dvije strane mosta koje izviruju iz tunela i čekaju spajanje na različitim visinama. Dok smo čekali odgovore, u međuvremenu mnogi građani su se s pravom
Omiški most nejednakih visina -Visinska razlika dvaju dijelova vidljiva i golim okom
Krajem siječnja bit ćemo svjedoci povijesnog spajanja najimpresivnijeg mosta preko rijeke Cetine. Na 70 metara nadmorske visine povezat će se dva kraja mosta koji sad “vire” iz klisura i portala prilaznih tunela “Omiš” i “Komorjak”. Pozornost izaziva visinska razlika dvaju dijelova, koja je vidljiva…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.