1 min. čitanja

VIDEO: Strmi uspon na Jabuku prvi put snimljen iz zraka: “Ne preporučamo ovo nikome, opasno je!”

VIDEO: Strmi uspon na Jabuku prvi put snimljen iz zraka: “Ne preporučamo ovo nikome, opasno je!”
Foto: Yutube / Screenshot

Dva prijatelja iz Trogira odlučila su napraviti đir do Jabuke, pučinskog otoka, čija je podmorska kotlina dom mnogih vrsta. Jedan od njih odlučio se i popeti na strmu liticu, a sve su i snimili. Zapravo, napravili su to dan nakon što smo objavili da je Opća komisija za ribarstvo na Sredozemlju odlučila da posebna regulacija ribolova u dijelu Jabučke kotline, kojima su se do sada privremeno štitili ribarski resursi, postaje trajna!

– Mi uvik volimo nešto novo probati i osjetit malo adrenalina. Zato smo se popeli. U biti moj prijatelj Gajo se popeo, a ja sam ostao doli i snimao kako se on penje – ispričao nam je Ante, autor ovog fantastičnog videa.

– Ja nisam imao dobre papuče i nosio sam drugu kameru u jednoj ruci, da mogu snimiti dodatne perspektive. Tako da sam odlučio da nije pametno balansirati kameru u ruci i penjati se u isto vrime – kaže Ante i upozorava da je Jabuka izuzetno strma, te zna biti klizavo i opasno.

– Bolje biti pametan – upozorava i podsjeća da ovo nije za svakoga, te da nikako ne preporučuju drugima da se penju nakon što pogledaju video, pa dodaje:

– Ne bi nikako željeli da se nekome nešto desi, jer znate di je Jabuka – kaže.

– Inače smo iz Trogira. Volimo ribolov, avanturu i prirodu. A na našem Youtube kanalu Uvik Kontra će biti više materijala u budućnosti – priča nam Ante i za kraj upućuje snažnu poruku:

– Bilo bi super ako bi svak malo bolje pazio na prirodu i Jadransko More. Možda u budućnosti možemo malo skrenuti pažnju na to, tako da uvijek bude puno ribe u moru. Ako se ovako nastavi, Jadransko More će postati pustinja i to sigurno nitko ne želi Jasno je da je teško regulirati ribolov i sve kontrolirati, ali negdje se mora početi. Možda i još neke dodatne zone stvoriti, gdje je ribolov zabranjen – složni su Ante i Gajo.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

WWF Adria: “Čudesne vijesti – Donesena trajna zaštita Jabučke kotline!”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.