1 min. čitanja

VIDEO Pogledajte raspjevani Split iz 1979. godine

VIDEO Pogledajte raspjevani Split iz 1979. godine
Foto: TV Beograd / Screenshot

Televizija Beograd je u okviru programa "Pokretni studio" 8. veljače 1979. godine emitirala emisiju "Pokloni se i počni" prvi put izvan Beograda i to u Splitu koji je tada bio jedno veliko gradilište. Te godine pao je snijeg, gradio se Poljud za predstojeće Mediteranske igre, a fokus emisije bio je na raspjevane Splićane, pojedince, kao i tada amaterske, a danas kultne klape...

Urednik i voditelj emisije Miša Teodorović, dao je mikrofon amaterima, što su u svakodnevnom životu vozači, grafički radnici, ribari, pjevali su članovi KUD "Filip Dević", "Jedinstvo", "Udarnik" (iz Solina), čule su se ugodne melodije iz Tijardićeve Male Florami, dalmatinske pjesme, a glumac Pjer Jelaska, koji je godinama igrao ulogu šjor Bepa Petule, pričao je splitske pošalice.

Šlager ove doista sjajne emisije predstavljao je nastup bivših amatera, a kasnije legendarnog Olivera Dragojevića i proslavljenog reprezentativca Rate Tvrdića. Ovog posljednjeg su svi znali kao kapetana "Jugoplastike" i tadašnje košarkaške reprezentacije, ali ne i kao majstora na mandolini i izvrsnog pjevača...

- U Splitu vas, dragi gledatelji, uvijek očekuje radost i sunce, pjesma i igra - spomenuo je voditelj u emisiji, gdje se gotovo čitavu emisiju pjevalo.

Vjerujemo da ćete ovaj dragocjeni komad 45 godina stare povijesti pogledati u dahu, vjerojatno s nostalgijom za nekim bezbrižnijim vremenima kad se puno više pjevalo, gradilo i živjelo s više optimizma.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.