1 min. čitanja

VIDEO: Krvavi obračun s tunom u Bibinjama – Izbodena i vezana, uspjela nakratko i pobjeći!

VIDEO: Krvavi obračun s tunom u Bibinjama – Izbodena i vezana, uspjela nakratko i pobjeći!
Photo: eBibinje.net/Screenshot/Video/

BIBINJE – Tuna teška 240 kg i dužine 2,20 metara zalutala je u pličinu bibinjske uvale Jaz, gdje je započela njena agonija. Mještani koji su se predstavili kao ribari, krenuli su za njom malenim kaićima, batelama i ostima joj u nekoliko navrata pokušali zapečatiti sudbinu.

Na snimci koju objavljuje portal eBibinje.net na društvenoj mreži Facebook, vidi se kako je dvojac u bateli pokušava privući obali. Jedan je probada ostima, dok je drugi pokušava držati vezanu za rep.  Nakon što ju je jedan od prisutnih s kraja probio ostima u glavu, čuje se povik iz publike “Ne u oko!”

Raskrvarena, izbodena, vezana i naoko svladana, uspjela im je čak i pobjeći, pa su opet krenuli za njom. Tuna je na kraju izvukla kraći kraj, jer su je na bibinjskoj rivi pred okupljenim mnoštvom odmah razrezali na komade.

BIBINJE: Tuna teška 240 kg zalutala u plićak i završila na fete

Dok su neki mediji ovaj događaj prenijeli kao atrakciju, prava rasprava pokrenuta je među ribarima na društvenim mrežama gdje su postavljena ozbiljna pitanja: “Smije li se ubiti i tranširati nasred ulice ovolika tuna bez posebne dozvole?”, “Je li dozvoljeno ubijanje tune na ovakav način?” ili “Gdje su sad ribarska i sanitarna inspekcija?”.

Naposljetku, kako svjedoče Bibinjci, skupocjena tuna nije otišla u prodaju nego je rasječena i 240 kg mesa je razdijeljeno, dok je dio iskorišten za feštu od gradela za mještane.

Što se dogodilo, svjedoči video kojeg su snimili kolege s portala eBibinje.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.