2 min. čitanja

Kaštela će i ovog ljeta biti domaćin najvećeg međunarodnog Big game fishinga

Kaštela će i ovog ljeta biti domaćin najvećeg međunarodnog Big game fishinga
Foto: Promo

KAŠTELA će ovog ljeta ponovo biti mjesto okupljanja ponajboljih svjetskih ribolovaca. Razlog je najveće hrvatsko međunarodno natjecanje Big game fishing Kaštela 2022., koje se od 11. do 14. kolovoza održava u ovom gradu, u organizaciji Pomorskog sportskog društva Giričić i Ribolovnog sportskog kluba Giričić iz Kaštel Gomilice.

Natjecanje je to u lovu na veliku ribu, tune i sabljarke na širem ribolovnom akvatoriju Splitsko-dalmatinske županije, sukladno pravilima lova na veliku ribu.

Sudjelovanje su najavili ribolovci iz Italije, Slovenije, Njemačke, SAD-a, Švicarske, Južne Afrike, Slovačke i Ukrajine, te naravno Hrvatske među kojima i Kaštelani, članovi Giričića i ujedno reprezentativci Hrvatske. Oni su do sada u Big game fishingu postizali sjajne rezultate među kojima treba izdvojiti osvojeno treće mjesto na međunarodnom Big game fishingu u talijanskom Pesaru prošle godine te ovogodišnje treće mjesto na iznimno jakom IGFA Offshore World Championship u Kostariki.

  • Budućnost ove vrste ribolovnog natjecanja, svjetska natjecanja u kojima sudjeluju članovi našeg kluba kao reprezantativci Hrvatske, natjecanja koja su pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, kao i rast popularnosti ovog sporta su među temeljnim idejama za organizaciju ove manifestacije u našem gradu, s ciljem da postane priznata destinacija za Big game fishing što se upravo i događa. – kazali su organizatori međunarodnog sportskog događaja Gordon Svalina i Boris Gruica.
Foto: Promo

Zanimljivo je da će Big game fishing u Kaštelima, osim natjecateljskog kataktera imati i onaj istraživački, jer će se u suradnji i pod pokroviteljstvom Oceanografskog instituta u Splitu vršiti i istraživanja tijekom samog natjecanja. Osim toga, natjecanje će poslužit i kao podloga za snimanje pilot serijala o lovu na veliku ribu na Jadranu te će biti predstavljen na Netflixu, Hrvatskoj televiziji, kao i drugim velikim televizijskim kućama.

Dosadašnji, odlični uspjesi kaštelanske ekipe rezultat su velike ljubavi, entuzijazma i puno uloženog vremena i vlastitih sredstava u pripreme i  natjecanja.

– Jedan od ciljeva organizacije ovakvog natjecanja je promocija grada Kaštela i županije  kao  destinacije ribolovnog sporta koji je svakim danom sve popularniji u Hrvatskoj i u cijelom svijetu. Manifestacije ovoga tipa su  potrebne u ovim vremenima kada je bitan svaki vid novih sportskih i turističkih sadržaja koji obogaćuju našu ponudu, povezuju nove i tradicionalne doživljaje te kako bismo pokazali svijetu mogućnosti organizacije atraktivnog natjecanja kao što je Big Game Fishing u Kaštelima i našoj  županiji. – istaknuli su organizatori.

Dio atmosfere s prošlogodišnjeg natjecanja u Kaštelima možete pogledati na linku: Big game fishing

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.