1 min. čitanja

VIDEO "Kako se ponašati glupo na Islandu"

VIDEO "Kako se ponašati glupo na Islandu"

Na Crnoj plaži na Islandu u studenom 2021. mladu ženu odnijeli su valovi i izgubila je život. U snimci koju donosimo može se vidjeti koliko opasni mogu biti valovi sjevernoatlantskog oceana.

Prekrasna crna plaža Reynisfjara nalazi se na jugu Islanda i izgleda nestvarno - kao da se ne nalazi na našem planetu. U njenoj blizini nalazi se maleno ribarsko mjesto Vik, a od glavnog grada Reykjavíka udaljena je oko 180 kilometara.

No, plaža za kojom lude brojni turisti smještena je na južnoj obali Islanda, na obalama sjevernog Atlantika, gdje vladaju opasne i nepredvidive morske struje koje mogu uzrokovati ogromne valove.

Oni dolaze u nepredvidivim razmacima, a neki turisti su neoprezni pa je bilo više tragičnih slučajeva. Na to upozorava također islandska službena stranica za turiste koji je namjeravaju obići.

Za one koji ju namjeravaju posjetiti donosimo video koji pokazuje "Kako biti glup na Islandu":

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Najljepša europska plaža? Možda, ali nije za kupanje!
Najljepša plaža na svijetu nalazi se u Brazilu, međutim najljepša plaža u Europi, po ovogodišnjem izboru Tripadvisora, je na Islandu. No, njena ljepota ujedno je i opasna po život. Tripadvisor je u sklopu svojih godišnjih nagrada Traveller’s Choice objavio listu najljepših plaža svijeta 2023. godin…

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.