2 min. čitanja

VIDEO Najljepša europska plaža? Možda, ali nije za kupanje!

VIDEO Najljepša europska plaža? Možda, ali nije za kupanje!
Foto: Screenshot / YouTube

Najljepša plaža na svijetu nalazi se u Brazilu, međutim najljepša plaža u Europi, po ovogodišnjem izboru Tripadvisora, je na Islandu. No, njena ljepota ujedno je i opasna po život.

Tripadvisor je u sklopu svojih godišnjih nagrada Traveller's Choice objavio listu najljepših plaža svijeta 2023. godine, a na četvrtom mjestu našla se islandska plaža poznata po surovom okruženju i mračnoj povijesti.

Plaža Reynisfjara u Viku na Islandu proglašena je najljepšom u Europi, no to nije plaža na kojoj ćete uživati u sunčanju i kupanju. Ova turistička atrakcija poznata je po crnom kamenju koji je nastao izlijevanjem lave u ocean i okružena je visokim stijenama, a jake morske struje uzrokuju valove visine do 40 metara.

Fanovi serije Igra prijestolja prepoznat će je kao jednu od lokacija sa snimanja, a plaža smještena na južnoj obali Islanda zapravo skriva mračnu povijest. Naime, brojni turisti na ovoj su plaži izgubili živote pokušavajući snimiti savršenu fotografiju.

Zapljuskuju je jaki valovi sjevernog Atlantika koji dolaze u nepredvidivim razmacima. Turisti koji se previše približe moru riskiraju da ih valovi odnesu na stijene, zbog čega je najbolje diviti se njezinoj ljepoti s obale, prenosi Index.

Prvo mjesto na listi najljepših plaža svijeta u 2023. zauzela je brazilska plaža Baia de Sancho do koje se dolazi spuštanjem na ljestvama i kamenim stepenicama, a krasi je savršen bijeli pijesak i tirkizno more.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Najbolja europska destinacija za medeni mjesec jedan je hrvatski gradić
Ovogodišnji izbor portala European Best Destinations na vrh liste najboljuih europskih destinacija za medeni mjesec smjestio je Cavtat - ispred Pariza, Rima, Santorinija i niza drugih romantičnih europskih gradova. Osim što je idealna destinacija za medeni mjesec, Cavtat se ističe prirodnim ljepota…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.