1 min. čitanja

VIDEO Greškom kapetana sudarili se trajekt i tanker

VIDEO Greškom kapetana sudarili se trajekt i tanker
Foto: Youtube / Screenshot

Francuski Ro-Ro trajekt Jean Nicoli udario je u alžirski tanker Tolga privezan u luci u glavnom gradu ove afričke države u srijedu, 6. travnja, pri čemu je tanker oštećen.

Francuski trajekt Jean Nicoli dug 200 metara, izgrađen 1998. godine, sudario se u luci u Alžiru s tankerom Tolga dugim 82 metra, koji je star tek jednu godinu (izgrađen 2021. godine), prenosi Pomorac.hr.

Prema službenoj objavi alžirske nacionalne kompanije Naftal, u čijem vlasništvu se nalazi tanker, kapetan trajekta u vlasništvu francuske kompanije Corsica Linea prilikom manevra u luci izgubio je kontrolu nad plovilom, što je rezultiralo sudarom s tankerom.

Kako je vidljivo iz video snimki koje su snimili svjedoci sudara, krma i nadgrađe tankera oštećeni su u sudaru, dok je trajekt pretrpio tek manja oštećenja. Ipak, prema izvješću kompanije, tanker će nastaviti plovidbu. Istraga je u tijeku.

Trajekt Jean Nicoli napustio je alžirsku luku već sutradan, 7. travnja, dok je tanker Tolga ostao na vezu, na istom mjestu gdje se dogodila nesreća.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.