2 min. čitanja

Usred šume iznad marine Veruda započela gradnja apartmanskog naselja - Metar kvadratni koštat će oko 3 i pol tisuće eura

Usred šume iznad marine Veruda započela gradnja apartmanskog naselja - Metar kvadratni koštat će oko 3 i pol tisuće eura
Foto: Istra24

PULA - Pripreme za gradnju apartmanskog naselja usred šume iznad Marine Veruda u Puli su započele.

Radi se o zemljištu u vlasništvu tvrtki Tehnomont i Promel, koje je amandmanom IDS-ovog vijećnika Ardemia Zimola urbanizirano 2014. godine izmjenom GUP-a, a za vrijeme gradonačelnika Borisa Miletića, današnjeg župana koji se bori protiv prevelikog broja zahtjeva za gradnjom, pogotovo od stranih državljana koji će, po svemu što je za Istru24 rekao vlasnik Promela Mario Jašarević, biti kupci ovih stanova na priobalju Verudskog kanala.

Tada su parcele u privatnom vlasništvu nekolicine iz zaštićene zelene površine pretvorene u zonu mješovite namjene. Urbanizacijom su se okoristili, a Istra24 je o tome već pisala, samo vlasnici zemljišta koji samo mjesec dana od ishodovanja dozvole za cestu jednu parcelu prodaju Tehnomontu, a drugu u veljači 2021. tvrtki Promel Marija Jašarevića. Grad od svega nije imao apsolutno nikakve koristi, ali su si zato vlasnici zemljišta prenamijenom ukupno osigurali 12,5 milijuna kuna zarade.

Tehnomont i Promel potpisali su ugovor o osnivanju prava građenja i zajedno krenuli u investiciju koja sad poprima obrise apartmanskog naselja s pogledom na Verudski zaljev s jedne i Fratarski otok s druge strane. Gradit će, potvrdio je Marijo Jašarević prije dva mjeseca, pet zgrada (prizemlje plus četiri etaže), a svaka će imati oko 30-ak apartmana. Cijena će, naravno, biti paprena. Naime, Jašarević je ranije najavljivao da će metar kvadratni koštati oko 3 i pol tisuće eura, ali u listopadu je kolegama s portala Istra24 dao naslutiti da će kupci za stan s zavodljivim pogledom morati posegnuti još dublje u džep.

- To je većinom za strane kupce, koji ne pitaju za cijenu. A tamo je dobra pozicija, kao i pogled. Očekujem da će cijena ići samo gore - rekao nam je Jašarević.

Bager je u pogonu, pa se s toga čini izglednim da će gradnja, kako je u listopadu i najavio vlasnik Promela Mario Jašarević, krenuti uskoro. Parcele, podsjetimo i to, ogoljene još prije dvije godine, ali pod obrazloženjem da im od tamo, kako je tada rekla direktorica Tehnomonta Gordana Deranja, u marinu ulaze divlje svinje.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.