2 min. čitanja

Usred istarske idile preko noći izniknulo kontejnersko naselje

Usred istarske idile preko noći izniknulo kontejnersko naselje
Foto: Unsplash / Ilustracija

ISTRA - Vlasnici vila zahtijevaju da se kontejneri uklone prije ljeta, a obratili su se i odvjetnicima. Vlasnik kontejnerskog biznisa tvrdi da buka dnevno traje samo sat vremena te želi surađivati.

Vlasnici vila za odmor u Folićima pored Žminja javili su redakciji portala Istra24 kako je usred njihova sela niknuo kontejnerski deponij koji nesnosno smrdi i ugrožava im turističku djelatnost.

Tvrde da već duže vrijeme vlasnik tvrtke svakodnevno dovozi i odvozi, popravlja i prodaje brodske kontejnere. Budući da su stari, kažu, uzrokuju nesnosan smrad, a prilikom prijevoza stvara se i jaka buka.

Dodatno, kamioni koji dovoze i odvoze kontejnere služe se privatnim putem kojim se vlasnik nema pravo služiti, navode vlasnici u anonimnoj zajedničkoj poruci. Namjene čestica na kojima se kontejneri nalaze ne dozvoljavaju ovu vrstu djelatnosti. Susjedi su se, kažu, obratili i općini Žminj.

Vlasnik kontejnerskog biznisa, Alex Tomišić, govori da razumije susjede kojima njegova djelatnost ometa turističku idilu, ali tvrdi da njegov posao ne stvara buku.

Tvrdi da u ovoj djelatnosti nema buke osim u tih sat vremena dnevno kada kontejneri dolaze i odlaze. Kontejneri se ovdje samo površinski farbaju, bez brušenja, te odvoze na prodaju.

- Jučer smo sjeli zajedno i dogovorili da ćemo naći neko rješenje, možda da pomaknem kontejnere malo više i da postavim nekakvu ogradu protiv buke - rekao je Tomišić.

No, vlasnici vila tvrde da nikakav dogovor nije postignut te zahtijevaju da se kontejneri uklone prije ljeta, odnosno prije zračnog snimanja koje se radi u svrhu najma jer bi na tim fotografijama turisti mogli vidjeti kontejnere i odustati od destinacije.

Obratili su se odvjetnicima i ustanovili da se ova djelatnost ne smije obavljati na poljoprivrenom zemljištu te se nadaju se da će se problem riješiti bez sudskog postupka, piše Istra24.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Svađa zbog pogleda na dvorište
Prije tri godine Ante je kupio kuću čiji prozori gledaju na susjedovo dvorište zbog čega je potom došlo do nesuglasica. Susjed je ceradom zatvorio pogled, a Anti život zagorčava i kravljm balegom. Ante Janko je prije tri godine u Valturi kupio staru kuću čiji prozori gledaju na susjedovo
Kreće rušenje bespravnih objekata na hrvatskoj obali!
U Istri za dva tjedna dana kreće rušenje bespravnih objekata. Stranke su obaviještene, sva rješenja su izdana, a prvi na listi su Umag, Ližnjan i Rovinj. - Na području Istre uklanjat će se 14 objekata. Tri su na području Umaga, pet na području Rovinja i šest na području Ližnjana”, rekao
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.