2 min. čitanja

FOTO/VIDEO: USPJELI SMO! Magarica s otočića Ravan je spašena

Veseli nas izvijestiti kako je akcija koju smo pokrenuli zajedno s čitateljem našeg portala (koji nas je zamolio za anonimnost), uspješno privedena kraju, zahvaljujući obitelji Roca s otoka Kaprija.

Bernard Roca s Kaprija u dogovoru s  Rokicom Ferarom, predsjednikom udruge Tribunjski tovar odlučio je do javljanja vlasnika udomiti magaricu s otoka Ravan.

– Kćer me nazvala da treba udomiti magarca. Mi smo tu na otoku, imamo restoran, svi su bili za i išli smo svi. Nazvali smo Rokicu Feraru, on je rekao da ga slobodno preuzmemo, dok se ne javi vlasnik, a javit će se sigurno jer se radi o mladoj životinji, ne starijoj od godinu dana. Tko god je vlasnik, zasigurno nije na portalima pa mu treba više vremena da se osvijesti – smije se Roca.

Photo: Obitelj Roca / Facebook

Čini se da se ipak netko brinuo za tu životinju, jer tamo ima stablo za hlad i postoji kanta za vodu, netko je magarici vodu donosio, samo što životinja popije puno, pa vrlo brzo ostane žedna jer otok nema prirodnog izvora – kaže nam Roca.

– Ljudi imaju po nekoliko magaraca pa ostavljaju magarce na otoku iz raznih razloga, poput parenja ili ih imaju više, pa neke ostave tamo. No sad je ona tu kod mene, pitoma, mazi se, naučila je izgleda na ljude.

A javio nam se i čitatelj velikog srca s početka priče, a koji nas i dalje moli za anonimnost:

– Magaricu smo pronašli nakon sat vremena pretrage na drugom kraju otoka i doveli je na mjesto gde smo je i našli, dali joj vode i hrane. Netom nakon što smo je nahranili na otok je došao gospodin Bernard Roca sa otoka Kaprija jer je putem društvenih mreža dobio informaciju o napuštenoj magarici sa otoka Ravna. Magaricu smo uz dosta truda utnijeli u gajetu, te ju je gsp Roca odveo na otok Kaprij uz obećanje da će imati dobar tretman.

I za kraj podsjećamo da je Morski.hr prvi objavio ovu vijest, nakon čega smo alarmirali sve institucije koje se još uvijek nisu snašle tko je odgovoran. A obični ljudi, koji plaćaju te institucije, problem su riješili za tek nekoliko sati od naše objave.

PROČITAJTE JOŠ:

Reagirala policija: “Tražimo vlasnika magarice”, iz TZ Tribunj obećali: “Pomoći ćemo joj”

SPASIMO MAGARICU Životinja ostavljena na pustom otoku bez hrane i vode

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.