1 min. čitanja

Reagirala policija: “Tražimo vlasnika magarice”, iz TZ Tribunj obećali: “Pomoći ćemo joj”

Ni sat vremena od objave članka o napuštenoj magarici na otoku Ravan u šibenskom arhipelagu, odgovorila je policija da je pokrenula izvide u potrazi za vlasnikom, a javili su se iz Turističke zajednice Tribunj. Oni naime žele napraviti sve da magarici spase život i zbrinu je kod sebe.

Iz policijske uprave Šibensko-kninske stiže obavijest u kojoj stoji:

„Vezano za Vaš današnji mail a koji se odnosi na zaticanje magarice na otoku Ravan, obavještavamo vas da policija temeljem  zaprimljenog maila provodi policijske izvide u cilju utvrđivanja vlasnika predmetne životinje i svih drugih okolnosti vezanih za ovaj događaj.“

Kontaktirali smo i Nikolu Perkova iz Turističke zajednice Tribunj, mjesta poznatog po brizi o magarcima ili tovarima.

– Imamo mi farmu magaraca i kod nas je moguć smještaj magarice, ali brine me pravni status odvoženja nesretne životinje s otoka, pošto ne znamo postoji li vlasnik koji bi mogao reagirati.

No ukoliko policija utvrdi kaznenu odgovornost vlasnika za napuštanje životinje, isti bi se mogao, prema Članku 205., stavkom 1. Kaznenog zakona suočiti s kaznom zatvora do jedne godine.

– Kod nas su se u Tribunju tovari s otoka i na otok Logorun tovari prebacivali gajetom i ako bude potrebno, evo mi ćemo se pobrinuti da i ovu magaricu, za koju mi se prema fotografiji čak čini i da je gravidna, spasimo od muka po ovoj vrućini – obećao nam je Perkov.

U međuvremenu, javio nam se i čitatelj koji je magaricu pronašao, pa dodaje:

– Životinja je vrlo pitoma. Odmah prilazi ljudima i traži pomoć. Prilikom prvog susreta i prije nego što smo se usidrili izašla je na obalu i počela nas tužno dozivati. Nakon što smo je napojili i dali nešto dvopeka i voća, te krenuli nazad na brod,  krenula je za nama zagazivši u more i ponovno nas tužno dozivala. Ja sad ne mogu mirno stajati, već idem iz ovih stopa iz Vodica ponovno prema otoku. Izrezat ću kanistar od 25 litara u koji ću joj naliti vode, donijet ću joj mrkve i još nešto da jede. Hvala na poduzetim mjerama, te lijepi pozdrav – ispričao je vidno uzbuđeni čitatelj.

PROČITAJTE JOŠ: SPASIMO MAGARICU Životinja ostavljena na pustom otoku bez hrane i vode

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.