1 min. čitanja

Uslijed nevremena nasukano više brodova, spašeno pet osoba s brodica koje su plutale nez nadzora!

Uslijed nevremena nasukano više brodova, spašeno pet osoba s brodica koje su plutale nez nadzora!
Foto: MPPI

Tijekom sinoćnjeg prolaska jakog nevremena u MRCC Rijeka zaprimljeno je više dojava o nasukavanju brodica i nekontroliranom plutanju uslijed otrgnuća plovila sa vezova, od kojih je najveći broj zabilježen u sjevernoj Dalmaciji, gdje je spasilačke aktivnosti prema posadama i plovilima rukovodila LK Zadar sa pripadajućim lučkim ispostavama te uz angažman tvrtki specijaliziranih za pružanje komercijalnog spašavanja plovila i plovnih objekata, dok je nešto manji broj pomorskih nesreća i nezgoda zabilježen na Kvarneru, u nadležnosti LK Rijeka.

U današnjem izvještaju MRCC Rijeka obavijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o uspješno okončanim spasilačkim akcijama prema posadama i plovilima. U zadarskom akvatoriju nasukale su se tri jedrilice, od kojih jedna sa pet osoba te su spašene dvije brodice dok su plutale bez nadzora nakon otrgnuća sa vezova. Na Kvarneru je spašena jedna brodica,  otrgnuta sa sidra.

Ove pomorske nezgode rezultirale su materijalnim štetama na plovilima, no bez stradalih i ozlijeđenih osoba, a nije zabilježeno niti onečišćenje mora i morskog okoliša. Angažirane komercijalne spasilačke službe u komunikaciji su s vlasnicima plovila, kako bi organizirali brza i sigurna odsukavanja njihovih plovila.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

NESTALI U OLUJNOJ BURI Intenzivna potraga za Hrvatom i Nijemcem u Kvarneru
POMORSKA POLICIJA SPAŠAVALA KAJAKAŠE Poljakinja i Brazilac zaglavili usred olujne bure kod Krka
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.