1 min. čitanja

NESTALI U OLUJNOJ BURI Intenzivna potraga za Hrvatom i Nijemcem u Kvarneru

NESTALI U OLUJNOJ BURI Intenzivna potraga za Hrvatom i Nijemcem u Kvarneru
Foto: Crometeo / Ivica Jureša

Koordinirana akcija traganja prema dvije osobe nestale tijekom sinoćnjeg nevremena na moru provodi se u području nadzora sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Rijeka, uz angažman više potražnih jedinica, u okviru međuresorne suradnje. Prolazno nevrijeme uzrokovalo je brojna nasukavanja i materijalne štete na plovilima od Kvarnera do sjeverne Dalmacije.

Koordinirano traganje prema dvije nestale osobe Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) pokrenula je i provodi u suradnji s Lučkom kapetanijom Rijeka, Postajom pomorske i aerodromske policije Rijeka (PPAP Rijeka), Obalnom stražom RH u priobalnom području sjevernog Kvarnera, između Supetarske drage na otoku Rabu, Crikvenice te u Krčkom arhipelagu.

Akcija traganja pokrenuta je jučer, 7. srpnja u 19.47h kada je u MRCC Rijeka zaprimljena dojava o nestanku dvije osobe, državljanin Republike Hrvatske i državljanin Republike Njemačke, koji su se u popodnevnim satima kajakom kretali morem u području između Supetarske drage na Rabu, krčkim arhipelagom i Crikvenice.

Kako prva etapa traganja, koja je trajala do kasno sinoć nije rezultirala pronalaskom nestalih, danas po razdanjivanju nastavljeno je površinsko traganje morem koje provode jedinice LK Rijeka i jedno plovilo PPAP Rijeka te jedan privatni brod. Jutros je u traganje angažiran i zrakoplov tipa ‘Pilatus’, iz sastava Obalne straže RH.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

POMORSKA POLICIJA SPAŠAVALA KAJAKAŠE Poljakinja i Brazilac zaglavili usred olujne bure kod Krka
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.