2 min. čitanja

UKLANJANJE ŠTETE Ravnatelj JU Kamenjak: "Još malo pa će sve biti kao da se ništa nije dogodilo!"

UKLANJANJE ŠTETE Ravnatelj JU Kamenjak: "Još malo pa će sve biti kao da se ništa nije dogodilo!"
Foto: Istra24/Dean Mladenović

Idući tjedan najavkljen je obilazak otoka medulinskog arhipelaga na kojima ima ostataka onečišćenja i njihovo uklanjanje.

Prije nekoliko dana područje obale autokampa Stupice i susjednih uvala Lokva i Dražice pogodilo je veliko ekološko zagađenje, nastalo od naftnih derivata koje je snažan južni vjetar donio na područje Kamenjaka.

Nadležne službe s preko stotinu vatrogasaca iz Istre, djelatnici JU Kamenjak i Općine Medulin, te dvadesetak mještana koji su se uključili u sanaciju područja, te u kratkom roku, već iste večeri pokupili i otpremili najveći dio zagađenja, navodi Istra24.

Sanacija još traje. Djelatnici JU Kamenjak nadziru područje i s bagerom izvlače i odvoze onečišćeno kamenje, dok riječka firma Dezinsekcija sanira preostale dijelove obale pranjem visokotlačnim strojevima.

Turisti koji borave u autokampu se normalno kupaju i uživaju u ljetnim aktivnostima kao da ekološkog zagađenja nikada nije bilo.

- Čišćenje mora i obale u autokampu Stupice je pri kraju. Idući tjedan obići ćemo otoke medulinskog arhipelaga na kojima ima ostataka onečišćenja i to ukloniti. To su nam prijavili mještani koji tamo odlaze. U Uvali Lokva ima još ostataka zagađenja, ali u ponedjeljak nam dolazi stroj koji će posisati ostatke zaprljanog šljunka, i sve će izgledati kao da se nikada nije ništa dogodilo, poručio je ravnatelj JU Kamenjak Slobodan Belević.

Porijeklo onečišćenja ostaje misterij.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

EKOLOŠKA KATASTROFA U PREMANTURI Ogromna naftna mrlja, sve službe su na terenu
PREMANTURA/MEDULIN - Plutajuća naftna mrlja uočena je danas u moru na samom jugu Istre, kako je Morski HR prvi izvijestio i preplavila je obalu kod rta Kamenjak i Premanture. Općina Medulin obaviještava mještane kako je jutros u ranim jutarnjim satima u AC Stupice uočena plutajuća tvar koja mirisom i
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.