Uhićen načelnik Murtera Toni Turčinov!

MURTER - U novoj akciji policije i Uskoka na Murteru su uhićene dvije osobe. Uhićeni su načelnik Murtera Toni Turčinov i jedan poduzetnik. Da je Turčinov uhićen potvrdio je njegov odvjetnik Fran Olujić, javlja Večernji list.

Prema neslužbenim informacijama sumnja se na gospodarske malverzacije povezane s trošenjem općinskog novca. Turčinov je svojevremeno upao u problem nakon što su mediji otkrili da je bordel u Austriji plaćao službenom karticom.

Načelnik koji troši javni novac u bordelu krivotvorio račun – Hotel: “Mi takve ne izdajemo” | | Morski HR
Nakon što je otkriveno da je peglao službenu karticu u bordelu u Austriji, načelnik Murtera Toni Turčinov, koji je jučer podnio ostavku na mjesto županijskog vijećnika, nije dao ostavku na

U najnovijoj policijsko-tužiteljskoj akciji na Murteru su uhićene dvije osobe. Kako se neslužbeno doznaje uhićeni su jedan poduzetnik i načelnik Murtera Toni Turčinov. Da je Turčinov uhićen potvrdio je njegov odvjetnik Fran Olujić.

U tijeku su pretrage kuća, stanova i poslovnih prostora, a kada to bude obavljeno osumnjičenici će biti dovedeni na ispitivanje.

Podsjetimo, mediji su otkrili da je Turčinov osim u bordelu, službenom karticom u 6 mjeseci spalio 50.000 kuna na restorane, namještaj i parfeme.

Nnakon izbijanja afere najavio je da podnosi ostavku na mjesto vijećnika u županijskoj skupštini, ali i da, uz podršku svojih suradnika i sumještana, nastavlja dalje raditi na započetim projektima u Općini Murter – Kornati. Dakle, nevjerojatno, ali istinito, unatoč svemu, ostao je načelnik.

NOVI DOKAZI Turčinov osim u bordelu, službenom karticom u 6 mjeseci spalio 50.000 kuna na restorane, namještaj i parfeme | | Morski HR
Nakon što je Telegram otkrio kako je načelnik Općine Murter-Kornati, Toni Turčinov, službenom karticom plaćao usluge bordel, te kasnije to pokušao prikriti krivotvorenjem računa, sada

Glavni ravnatelj policije u srpnju je potvrdio da Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) obavlja izvide u sklopu provjera informacija da je načelnik Općine Murter - Kornati Toni Turčinov nenamjenski koristio općinsku karticu.

'- Policija postupa na temelju zahtjeva USKOK-a da se radi o mogućim djelima iz nadležnosti USKOK-a - kazao je Nikola Milina. Upitan za moguća uhićenja, Milina je odgovorio da u ovoj fazi izvida treba provjeriti sve činjenice te da do privođenja dolazi tek kada se utvrdi osnovanost sumnje. Eto, izgleda da je sazrijela i ta "osnovana sumnja".

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Načelnik Murtera trošio općinski novac u austrijskom bordelu | | Morski HR
Načelnik općine Murter-Kornati Toni Turčinov našao se u središtu skandala nakon što je otkriveno da je službenom karticom općine plaćao usluge u jednom austrijskom bordelu. Priču je otkrio portal
Novi šovinistički skandal u Murteru: Načelniku dodijeljena nagrada “za okretanje najviše žena” | | Morski HR
USKOK je jučer pokrenuo izvide oko slučaja načelnika Murtera Tonija Turčinova koji je u austrijskom bordelu koristio službenu karticu Općine, a kasnije je to pokušao prikriti lažiranjem