3 min. čitanja

NOVI DOKAZI Turčinov osim u bordelu, službenom karticom u 6 mjeseci spalio 50.000 kuna na restorane, namještaj i parfeme

NOVI DOKAZI Turčinov osim u bordelu, službenom karticom u 6 mjeseci spalio 50.000 kuna na restorane, namještaj i parfeme
Foto: Pixabay / Facebook

MURTER – Nakon što je Telegram otkrio kako je načelnik Općine Murter-Kornati, Toni Turčinov, službenom karticom plaćao usluge bordel, te kasnije to pokušao prikriti krivotvorenjem računa, sada otkrivamo i detalje novih sumnjivih troškova. U posjedu smo izvoda o potrošnji koje je na poslovnoj kartici imao prvih šest mjeseci 2019. godine. Iz njih se vidi kako je redovito trošio u restoranima, parfumerijama i hotelima izvan Murtera, iako za to nije imao opravdanje u putnim nalozima.

Kako je Telegramu ranije pojasnila bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Dalija Orešković, “bez putnog naloga nema službenog puta”. Odnosno, bez otvorenih se naloga ni jedan trošak ne može pravdati jer mora se jasno znati tko i zbog čega ide na put.

Popis troškova načelnik Turčinova uistinu je neobičan. Otkriva, na primjer, i kako je poslovnu karticu koristio za šoping u trgovini odjećom te u trgovini namještaja. Kad se sve zbroji, ispada da je 2019. u svega pola godine potrošio 50.059 kuna.

Svako malo u drugom gradu bez putnog naloga

Budući da su putni nalozi obavezni za putovanja udaljena više od 30 kilometara od mjesta rada, Telegram je u troškovima tražio lokacije izvan tog radijusa. Tako smo detektirali da je u siječnju potrošio 211 kuna u restoranu Antin gušt u Šibeniku. Nekoliko dana kasnije u tom gradu je posjetio parfumeriju Müller, gdje je kupio nešto u vrijednosti 599 kuna. Izlistan je trošak i neimenovanog hotela, u kojem je 22. siječnja putem Booking.com-a potrošio 934 kune.

U veljači je pak jeo u restoranu Propeti Poni u Šibeniku za 362 kune. Tri dana kasnije opet je provlačio karticu u neimenovanom hotelu. Trošak je sličan kao i mjesec ranije, 933 kune. Dana 7. veljače bio je u Zagrebu, gdje je prvo ispeglao 458 kuna u restoranu Capuciner, a dan kasnije bio je u restoranu Batak na zagrebačkoj Savici. Taj račun iznosi 734 kune. Tjedan i pol nakon toga Turčinov je opet u Zagrebu i jede u tradicionalnom bosanskom restoranu Sofra gdje ostavlja 1664 kune, otkriva Telegram.

Idući dan je u Šibeniku, ponovno u Propetom Poniju, gdje je platio 297 kuna, a 21. veljače svraća u restoran Joso u Zadru. Kartica tamo bilježi trošak od 309 kuna. Tu je i trošak kupovine u trgovini namještaja JYSK u iznosu od 700 kuna. Veljaču završava još jednim boravkom u hotelu koji ovaj put košta 561 kunu.

Nakon Klagenfurta do Italije – opet bez naloga

U ožujku je načelnik svratio do Šibenika gdje je u konobi Tomaseo ostavio 413 kuna. Tri dana kasnije, 23. ožujka, opet je svratio do jednog zagrebačkog restorana, ovaj put u Gladne oči. Ceh je bio 248 kuna. Travanj je pak mjesec kada je Turčinov gotovo dosegao limit potrošnje na poslovnoj kartici koji mu iznosi 20.000 kuna mjesečno. Potrošio je sveukupno 19.312 kuna.

Krenulo je 2. travnja ručkom u restoranu Joso u Zadru koji je porezne obveznike koštao 104 kune. Tri dana kasnije, u istom gradu, sjeda u restoran Bruschetta i uslugu plaća 553 kune. Nakon dva dana u Varteksovoj trgovini odjeće DiCaprio kupuje artikl u vrijednosti 478 kuna. Idući dan, 8. travnja, jeo je u restoranu Dobra istok. Račun je iznosio 121 kunu.

Iako je, prema onome što je ranije tvrdio Telegramu, 12. travnja već trebao biti na putu za Klagenfurt s djelatnicama TZ-a Općine, izvod bilježi da je taj dan bio u Samoboru pri čemu je u restoranu Zeleni papar provukao karticu za račun od 812 kuna. Dan kasnije na kartici se pojavljuje trošak iz bordela o kojem smo detaljno izvještavali – 1560 eura, odnosno 11.668 kuna, piše Telegram.

A iako se u Murter trebao vratiti 14. travnja, ispisi pokazuju da je prvo stao u Italiji u objektu Casa Lady kraj jezera Garda gdje je potrošio 974 kune, a 22. travnja načelnik je opet sjeo u svoj omiljeni Propeti Poni u Šibeniku i tamo potrošio 366 kuna.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Novi šovinistički skandal u Murteru: Načelniku dodijeljena nagrada “za okretanje najviše žena”
Načelnik koji troši javni novac u bordelu krivotvorio račun – Hotel: “Mi takve ne izdajemo”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.