3 min. čitanja

U Splitsko-dalmatinskoj županiji prijavljeno 7 projekata kandidata za priznanje Suncokret

U Splitsko-dalmatinskoj županiji prijavljeno 7 projekata kandidata za priznanje Suncokret
Foto: Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj 'Klub članova Selo'

SPLIT - Budući da se pozivu odazvala većina hrvatskih županija s iznimno kvalitetnim projektima, pred komisijom Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske neće biti jednostavan zadatak.

Priznanje Suncokret ruralnog turizma Hrvatske projekt je u sklopu kojega se jednom godišnje ocjenjuju turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijska gastronomija, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom  prostoru, ruralno turistički projekti, kao i oni koji se bave zaštićenim i marketinškim oznakama.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji ove je godine evaluirano 7 izvrsnih projekata.

Željana Cvitanić i TZO Bol predstavili su Brački varenik koji se proizvodi od autohtonih sorata vinove loze dok je OPG Razmilić iz Supetra prezentirao terensko jahanje i kupanje s konjima u moru kroz svoj projekt Wild Brač.

Foto: Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj 'Klub članova Selo'

Turistička zajednica Imota iz Imotskog sudjeluje sa dva projekta, tematskom biciklijadom IMOTA Bike&Wine i proizvodom s ciljem razvoja vjerskog turizma kroz Imotsku krajinu, Camino Imota.

TZO Postira predstavila je Malu noćnu regatu, a OPG Grgo Lučić proizvodnju eteričnih ulja u Zastražišću na otoku Hvaru. OPG Katija Stančić predstavio je Projekt vizualnog označavanja otočkih proizvoda oznakom HOP.

- Vrlo je impresivno vidjeti da se današnji broj OPG-a, seoskih gospodarstava, kuća za odmor i ostalih kategorija u ruralnom turizmu može brojati u tisućama. Još je važnija činjenica da strani i domaći posjetitelji sve više traže upravo ovakva mjesta za odmor, daleko od gužve, autentična, koja čuvaju tradicionalne vrijednosti i promiču obiteljske kvalitete - navode iz Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo.

Foto: Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj 'Klub članova Selo'

Ova akcija jedinstveno je ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti kako bi se očuvala hrvatska izvornost te omogućio nastanak ruralnog turističkog proizvoda i usluga uz promociju i razvoj ruralnih krajeva.

Veliki interes za ovo tradicionalno natjecanje, koje se održava već desetu godinu, pokazuje i broj od oko 160 prijavljenih projekata iz cijele Hrvatske, članova Iter Vitisa, a po prvi puta se pridružuju i prijavitelji iz Bosne i Hercegovine. Završna dodjela nagrada održat će se 28. veljače u opatijskom hotelu Royal.

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj 'Klub članova Selo', ove godine obilježava 25 godina uspješnog djelovanja, a na čelu s predsjednicom Udruge Dijanom Katicom prati kontinentalni turizam od samih početaka.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz Istre čak 8 kandidata za najbolji hrvatski Agroturizam
Bez obzira koliko često boravili u Istri i mislili da je sve već viđeno, članovi komisije uvjerili su se u pozitivne promjene i hvalevrijedne projekte koji podižu letvicu kvalitete na još višu razinu. Nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske ‘Sunflower Award’ ove će se godine dodjeljivat…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.