1 min. čitanja

U Puli besplatne radionice o ponovnoj upotrebi različitih vrsta otpada

U Puli besplatne radionice o ponovnoj upotrebi različitih vrsta otpada
Foto: Grad Pula

PULA - Komunalno poduzeće Pula Herculanea, uz podršku Grada Pule, od idućeg tjedna započinje s provedbom najavljenih edukativnih programa namijenjenih svim građanima, a u cilju podizanja svijesti o važnosti odgovornog upravljanja otpadom te upoznavanja s mogućnostima ponovne upotrebe različitih vrsta materijala.

Prva u nizu besplatnih radionica ovog tipa, održat će se u utorak, 7. veljače u 17:30 sati u prostoru Radione Re-Geppetto u Društvenom centru Rojc. Svi zainteresirani polaznici radionice imat će tako priliku izrađivati nakit od papira, a sve uz stručno vodstvo Irene Buić Mitrović, koja se bavi paper craftom, kao i drugim kreativnim tehnikama te je dugogodišnja članica udruge MedulinArt.

Uz edukativne sadržaje, polaznici radionica, koji su ujedno korisnici usluga Pula Herculanee, ostvarit će dodatne predviđene popuste na usluge odvoza otpada.

- Kao što smo i najavili, Pula Herculanea s partnerima projekta započela je ciklus edukativnih radionica te drugih edukativno-informativnih aktivnosti kojima želimo potaknuti sve naše sugrađanke i sugrađane i same korisnike na odgovorno prikupljanje i odlaganje te tako povećati selektiranje otpada. Edukativne radionice ujedno su i prilika za osiguravanje popusta na redovite usluge Pula Herculanee za korisnike kućanstva. Time želimo dodatno potaknuti naše korisnike na edukaciju i angažman u očuvanju našeg grada i prirode - rekao je direktor Pula Herculanee Robi Fuart.

Niz radionica, koje će se održavati jedanput mjesečno, provode se u suradnji s udrugom Zelena Istra, a prva radionica upcycling izrade nakita od papira pokazat će građankama i građanima kako se otpad, ako je pravilno razvrstan, kasnije može ponovno upotrijebiti. Koristeći papir, kojeg svakodnevno upotrebljavamo te akrilne boje, štapiće, špagice i drvofix, sudionici će kreirati jedinstveni nakit i onome što je moglo postati otpad dati potpuno novu vrijednost.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.