2 min. čitanja

U kaosu ispred Hvara sankcionirana tek dva prekršaja - Kapetan trajekta: "Ovdje nam je glava u torbi svaki dan!"

U kaosu ispred Hvara sankcionirana tek dva prekršaja - Kapetan trajekta: "Ovdje nam je glava u torbi svaki dan!"
Foto: Morski HR

HVAR - Hvarska pomorska policija je u ponedjeljak 26. lipnja zajedno s djelatnicima Lučke kapetanije nadzirala sigurnost plovidbe u akvatoriju Paklinskog kanala i gradske luke Hvar.  

Provođenje zajedničkih akcija imalo je cilj prevenciju negativnih ponašanja, sankcioniranje uočenih negativnosti, te održavanje povoljnog stanja sigurnosti na moru. Posebna pozornost usmjerena je na nadzor prijevoza putnika brodicama, kao i način iznajmljivanja brodica.

Sankcionirana su dva prekršaja vezano uz prekrcaj osoba, u jednom slučaju utvrđena je tehnička neispravnost brodice, dok na jednom brodici nije bilo dovoljno članova posade i zbog utvrđenih nepravilnosti osobe su prekršajno sankcionirane.

Policijski službenici Policijske postaje Hvar i dalje će samostalno, ali i u suradnji s Lučkom kapetanijom tijekom čitavog ljeta i turističke sezone u cilju prevencije nastaviti obavljati nadzor i kontrolu na moru, poručuju iz Splitsko-dalmatinske policije, te poručuju:

"Sve sudionike pomorskog prometa još jednom pozivamo na poštivanje pomorskih pravila i odredbi Pomorskog zakonika, kako bi na taj način pozitivno utjecali na sigurnost plovidbe."

Podsjetit ćemo se ovaj put i na intervju s kapetanog Jadrolinijinog trajekta Korčula Grgom Dujmovićem, koji prometuje na relaciji Vela Luka - Split. U videu kojeg u tom članku nismo objavili, vidi se sav kaos upravo na ovom dijelu Jadrana s najgušćim prometom.

- Ovdje nam je glava u torbi svaki dan. Ovdje, Splitska vrata i u luci Split - ispričao nam je tad Jadrolinijin kapetan, dok jedno od mnogobrojnih plovila presjeca put trajektu.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO/VIDEO Kapetan Jadrolinijinog trajekta upozorava na potpuni kaos na moru: “Kad netko pogine, tek tad će se nešto promijeniti!”
Kad bismo pitali danas pomorske kapetane s iskustvom što bi promijenili u svom životu, većina bi u glas odgovorila: “baš ništa”. No kad ih pitate što bi danas promijenili u pomorskom prometu, jednako jednoglasno bi kazali “vikend-kapetane”. Sigurnost je očito postala golemi problem i samo korak od t…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.