3 min. čitanja

NEMA VIŠE KOTAČIĆA Turisti će u Dubrovniku do hotela morati nositi svoje kofere

NEMA VIŠE KOTAČIĆA Turisti će u Dubrovniku do hotela morati nositi svoje kofere
Foto: RTL / Screenshot

DUBROVNIK - Nakon što je odlučio suprotstaviti se buci iz kafića i započeo bitku s ugostiteljima, HDZ-ov gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković nastavlja provoditi red u staroj gradskoj jezgri.

Prema novoj odluci gradonačelnika, turisti koji posjećuju apartmane i sobe u starom gradu hodat će s koferom u ruci, javlja RTL Danas.

Paco, turist iz Meksika, misli da je ideja gradskih vlasti u Dubrovniku pretjerana. "Ne bi mi smetalo da mi netko ostavi prtljagu ravno u hotel, ali nositi je sa sobom je vrlo naporno!" rekao je Meksikanac za RTL Danas.

Silvio iz Francuske kaže da sličan problem s kotačićima na koferima postoji u njegovoj zemlji. Upitan kako su to riješili, odgovorio je: "Nisu ga riješili!"

VIDEO Kakvo je ponašanje nepoželjno u Dubrovniku? - Predstavljen informativni animirani film “Respect the city”
Grad Dubrovnik u suradnji s Turističkom zajednicom grada Dubrovnika naručio je izradu animiranog filma koji gledatelje upoznaje s pravilima ponašanja za posjetitelje unutar povijesne jezgre. Film je predstavljen u četvrtak na konferenciji za novinare, a dubrovački gradonačelnik Mato Fran…

Rješenje: Električno vozilo

Međutim, stiglo je električno vozilo. Ono će dostavljati hranu i piće do kafića i restorana na Stradunu. Ova vijest veseli tisuće stanovnika najpoznatijih hrvatskih zidina, posebno zbog smanjenja buke koju stvaraju ugostiteljski objekti.

- Do danas je šest ugostitelja ostalo bez javne površine na sedam dana. Ako ponove, ide 30 dana, a treći put trajno. Vjerujem da će mjera biti učinkovita i da si neće dozvoliti da ostanu bez glavnih prihoda u sezoni - govori za RTL Danas Marijana Aksić-Vitković, glasnogovornica Grada Dubrovnika.

Aksić-Vitković izražava povjerenje u učinkovitost ovih mjera te naglašava kako neće biti dopušteno da ugostitelji izgube glavne prihode tijekom sezone.

Krenule kazne u staroj jezgri Dubrovnika - Franković: “Bit ćemo nemilosrdni po tom pitanju”
Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika, gostovao je u N1 studiju gdje je komentirao uvođenje reda u staru gradsku jezgru i nova pravila za turiste. Franković kaže kako rade na održivom turizmu. - Počeli smo 2017. s projektom “Poštujte grad” koji je uključivao i smanjenje broja turista u povijen…

Šef TZ-a Dubrovnik: Destinacije diljem Europe bore se s istim problemom

S druge strane, Miro Drašković, direktor Turističke zajednice Dubrovnika, komentira:

- Ovo je globalni trend koji smo primijetili putujući po sajmovima. Svi veliki gradovi i destinacije diljem Europe bore se s istim problemom.

Postavlja se pitanje hoće li ove mjere biti dovoljne da zaustave prekomjerni turizam i istodobno održe privlačnost Dubrovnika za posjetitelje. Ne samo da će vlasnici kućnih ljubimaca morati držati svoje ljubimce na povodcu već će i posjetitelji biti pozvani da poštuju pravila hodanja u središtu grada, uključujući nošenje majica.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Grad Split počeo rigorozno kažnjavati konzumiranje alkohola i vršenje nužde na javnim površinama
U Gradu Splitu odlučili su stati na kraj divljanju turista, ali i ponekog domaćeg, pa su tamošnji komunalni redari tako krenuli ispisivati rigorozne kazne. Odlukom Gradskog vijeća tako će se s 300 eura kažnjavati konzumiranje alkohola na površini javne namjene (one površine manje 100 metara…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.