1 min. čitanja

Grad Split počeo rigorozno kažnjavati konzumiranje alkohola i vršenje nužde na javnim površinama

Grad Split počeo rigorozno kažnjavati konzumiranje alkohola i vršenje nužde na javnim površinama
Foto: Bojan Ivošević / Facebook

SPLIT - U Gradu Splitu odlučili su stati na kraj divljanju turista, ali i ponekog domaćeg, pa su tamošnji komunalni redari tako krenuli ispisivati rigorozne kazne.

Odlukom Gradskog vijeća tako će se s 300 eura kažnjavati konzumiranje alkohola na površini javne namjene (one površine manje 100 metara od škola i vrtića, unutar zone A koja obuhvaća prostor grada unutar baroknih bedema izgrađenih u 17. stoljeću).

Ista kazna bit će za vršenje nužde na površinama javne namjene, spavanje u parkovima na travnjacima,  trgovima i na drugim površinama javne namjene;  konzumacija hrane ili piće na površini javne namjene, zadržavanje u ugostiteljskim objektima nakon kraja radnog vremena.

Prihvaćen je i amandman da se s 300 eura kažnjavaju: penjanje i sjedenje po spomenicima i spomen pločama; ulaženje, penjanje i/ili kupanje u fontanama i nuđenje i ugovaranje usluge taksi prijevoza koja nije unaprijed dogovorena.

Kaznom od 150 eura kažnjavat će se povraćanje na površinama javne namjene te građevinski i instalaterski radovi od 14.00 do 17:00 sati te od 22:00 do 7.00 sati radi sprječavanja buke.

Kako je objavio splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević, provođenje odluke je započelo.

"I prije angažmana zaštitara komunalno redarstvo Grada Splita krenulo je u primjenu Odluke o javnom redu i miru. Jučer je izdano prvih 13 kazni za konzumiranje alkohola u staroj gradskoj jezgri u visini 300€ (150€ ako plate u roku od tri dana)" - objavio je Ivošević.

Nedugo poslije toga, Ivošević se pohvalio kako je uskoro stigla i prva uplata po kazni.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.