2 min. čitanja

VIDEO Kakvo je ponašanje nepoželjno u Dubrovniku? - Predstavljen informativni animirani film "Respect the city"

VIDEO Kakvo je ponašanje nepoželjno u Dubrovniku? - Predstavljen informativni animirani film "Respect the city"
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK - Grad Dubrovnik u suradnji s Turističkom zajednicom grada Dubrovnika naručio je izradu animiranog filma koji gledatelje upoznaje s pravilima ponašanja za posjetitelje unutar povijesne jezgre. Film je predstavljen u četvrtak na konferenciji za novinare, a dubrovački gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako je cilj ove kampanje edukcija turista.

- Ovaj animirani film način je komunikacije s našim gostima, kako bi smo ih informirali kakvo ponašanje od njih očekujemo kada stignu u naš grad. Nije nam cilj kažnjavati ih nego na jednostavan način upoznati s onim što je prihvatljivo ponašanje na zaštićenom lokalitetu UNESCO-ve baštine - naglasio je Franković.

Izvijestio je i o tome gdje se film već prikazuje, poput letova Croatia Airlinesa i brodova na kružnim putovanjima prilikom uplovljavanja u grušku luku, a nastavno na Memorandum o suradnji s CLIA-om, krovnom organizacijom cruise industrije. Do idućeg tjedna film će se prikazivati i dubrovačkoj zračnoj i pomorskoj luci te svim platformama Grada, gradskih firmi i ustanova, a ujedno se pregovara i s dubrovačkim hotelima.

Autor je animator Stjepan Milas, koji je za svoj prethodni animirani film Safe Vacation, izrađen u jeku korone, nagrađen 2020. visokim priznanjem na Međunarodnom festivalu turističkog filma ART&TUR.

Vitez Orlando, koji je i ovdje glavni protagonist, gledateljima na jednostavan način predstavlja glavne poruke projekta Respect the City - odjenuti se u šetnji, ne voziti bicikl ili električni romobil u povijesnoj jezgri, ne bacati čikove, držati pse na uzici i slično. Korišten je format nijemog animiranog filma koji je univerzalan i lako razumljiv široj publici i svim generacijama.

- Film je dio komunikacijskih aktivnosti projekta Respect the City, kojeg Turistička zajednica promovira svuda po svijetu i koji je prepoznat kao jedan potpuno novi, uspješan pristup održivog turizma. Sama forma ovog filma izabrana je kao blagi oblik komunikacije koji će gledatelje upozoriti na neka ponašanja i zabrane. Edukacija turista u cijelom svijetu je trenutačno ''in'' jer jednak problem imaju svi turistički gradovi - kazao je direktor TZ-a grada Dubrovnika Miro Drašković. Naglasio je i kako će se film promovirati i svima kanalima HTZ-a po svijetu.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.