1 min. čitanja

Trogir ostvaruje znatno bolje turističke rezultate nego rekordne 2019., međutim, Skandinavci otkazuju letove

Trogir ostvaruje znatno bolje turističke rezultate nego rekordne 2019., međutim, Skandinavci otkazuju letove
Foto: Pixabay

TROGIR – Trogir, unatoč svim nedaćama i inflaciji, ostvaruje bolje turističke rezultate nego do sad rekordne 2019. U prvih 10 dana srpnja razlika je čak osjetna – oko 5 posto. Idućeg tjedna, kada završava međunarodno priznata Opera Selecta, očekuju se još bolji rezultati.

Ni vrelo sunce ne može zaustavit horde gostiju u gradu UNESCA. Ali brinu ih visoke cijene.

– Bilježimo u prvih deset dana porast u noćenjima od 6 posto i u dolascima 5 posto u odnosu na prvih deset dana srpnja 2019. – rekao je Marin Piveta, direktor TZ-a Trogir.

Kažu nam u Trogiru da mnogobrojne manifestacije privlače nove goste, a glasovita Opera Selecta kao kulturni brend grada sa svojim mega-zvjezdama klasične glazbe, pravi je magnet za publiku.

– Posebno smo sretni i ponosni što smo ove godine po prvi put u Hrvatsku doveli svjetski poznatu sopranisticu Olgu Peretyatko koja će 20.7 nastupiti u prostoru Kule Kamerlengo, istaknuo je Vinko Buble, predsjednik Udruge “Opera selecta”.

I bilo bi sve sjajno da skandinavske avio-kompanije nisu uoči visoke sezone počele s otkazivanjem letova zbog štrajka osoblja. Tako su Šveđani i Norvežani zapeli s prtljagom u svojim zračnim lukama.

Oko 30 posto Skandinavaca već je otkazalo putovanje, veći dio ipak se upustio u avanturu vožnje automobilom 2500 km do Jadrana. Njihov broj ipak nije toliko velik da bi utjecao na sjajne turističke rezultate Trogira, no nakon dvije godine stresa zbog COVID-a, putničke agencije opet su upale u probleme, piše HRT.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.