1 min. čitanja

Trening na ergometrima – Pitanje mentalne izdržljivosti

Trening na ergometrima – Pitanje mentalne izdržljivosti
Foto: Nives Crnogaća

ŠIBENIK - Početkom ovog tjedna trener veslačkog kluba Krka iz Šibenika, Milan Radečić je obradovao nekolicinu svojih mladih pulena najavom treninga na veslačkim simulatorima - ergometrima na dionici od 6 kilometara.

Izabrani veslači (Franko, Marin, Nikola D., Marko, Max, Bartol, Nikola K. i Duje), oduševljeni idejom, početkom treninga najprije su se okupili oko trenera koji im je objasnio što se želi postići ovakvim treningom i što očekuje od svakog od njih.

Onda se prišlo zagrijavanju (3 km), pa mrvica predaha za gutljaj vode, da bi se potom nakon trenerovog „SAD!“ začula zaglušujuća buka 8 ergometara. Svi su krenuli žestoko, nakon minute-dvije počeo je frcati znoj, računala su svakom pokazivala koliko još do željenog kraja ... oko polovine dionice lica su postala crvena, ali su mladi krkaši baš u tom dijelu, kad su mišići zakiseljeni i umor već velik, pokazali hrabrost i ustrajnost tj. krkaško srce.

Izdržali su do kraja, nije bilo rezignirajućeg odustajanja i svi su postigli svoje najbolje rezultate na čemu im čestitamo najprije jer nisu odustali, a onda i što su „preživjeli“ teški ergometarski ispit psihofizičke izdržljivosti. Naime, onaj tko ovakav tjelesni i mentalni napor nije iskusio teško može i zamisliti što sve čovjek može izdržati. Osim Franka i gore imenovanog društva isti trening, samo u jutarnjim satima, obavio je i Vito koji je također pokazao da može i hoće! Bravo!!!

Dok je ekipa jurcala na erometrima, članovi škole veslanja i ostali regatni veslači/veslačice imali su svoje zanimacije: neki su veslali, neke (cure) su trčale do točke okretišta „Ljuba žice“, iza čega su slijedile vježbice u Klubu (npr. 150 čučnjeva)... sve u svemu još jedan sadržajan dan u najstarijem i najuspješnijem šibenskom sportskom klubu.

Uz geslo "Svaki dan nešto za Krku", sportski pozdrav!

Dražen Crnogaća

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.