2 min. čitanja

Trajekt Kornati na liniji Valbiska - Merag vozi i u zimskim danima - Dnevno odrade desetak vožnji

Trajekt Kornati na liniji Valbiska - Merag vozi i u zimskim danima - Dnevno odrade desetak vožnji
Foto: HTV screenshot

Više od tri milijuna vozila i jedanaest milijuna putnika prevezla je od početka godine Jadrolinijina bijela flota. Najprometnije je bilo na linijama prema Braču, Ugljanu i Cresu. Odnedavno je na snazi zimski red plovidbe, ali trajektna pristaništa nisu zamrla.

Sto metara dug, 18 širok, kapaciteta 600 putnika i 140 vozila. Trajekt Kornati na liniji Valbiska - Merag puni se i u jesenskim danima. Za sigurnu plovidbu odgovorna je deseteročlana posada. Dnevno odrade 10 vožnji. Put traje 20-ak minuta.  

- Naše radno vrijeme je vezano uz red plovidbe, ali i kad smo vezani i na odmoru mi smo stand-by jer postoje izvanredne linije, da li od strane centra, da li od hitne pomoći. Mi smo na brodu uvijek spremni - naglašava Ivan Kraljev, zapovjednik na trajektu Kornati.

Prvi polazak već je u 5 ujutro, posljednji minutu do ponoć. Plovi se tijekom cijele godine.

- Gužva je posebno u sezoni, koja počinje već od Uskrsa i traje do Svih Svetih. Stalno gužve. Ima tu raznoraznih situacija, konflikta s putnicima, vozačima, ali mi koji smo tu dugo razumijemo i sve riješimo u hodu - govori Jadranko Radolović, prvi časnik palube na trajektu Kornati .

Na ovoj je liniji dosad prevezeno više od milijun putnika i oko 450 tisuća vozila. Jedna je ovo od tri Jadrolinijine rute s najvećim prometom.  

Uz linije prema Braču i Ugljanu. Bijela flota od početka godine prevezla je više od 11 milijuna i 100 tisuća putnika te više od 3 milijuna i 100 tisuća vozila.

- Organizacija u luci, ukrcaj, iskrcaj, vozni red, sve je kako treba, samo neka se ne pokvare - govori Mladen.

Turistička sezona u odnosu na 2019. bila je za 4,4 % slabija što se tiče prometa putnika, a 6,4% bolja kada je riječ o prevezenim vozilima.

- Dobro je, vozni red je uvijek OK. Normalno da su ljeti gužve, ali to je ono što svi hoćemo, tako da dobro je - rekla je Marina.

Jadrolinijina flota trenutačno ima 53 broda, a njihova najvažnija uloga je olakšati i poboljšati život na otocima, piše HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.