2 min. čitanja

TIJAT NE IDE U REZALIŠTE Postat će brod za izlete na šibenske tvrđave i muzeje

TIJAT NE IDE U REZALIŠTE Postat će brod za izlete na šibenske tvrđave i muzeje
Foto: Boris Kačan

ŠIBENIK - Magazin „Nacional” u broju od 20. kolovoza donosi opširni tekst o brodu „Tijat” te otkriva da taj slavni i voljeni brod ipak neće završiti u rezalištu nego će i dalje ploviti kao izletnički brod za, navodi „Nacional”, šibenske tvrđave i muzeje. „Tijat” će, piše novinar Veljko Rogošić, kupiti Šibensko – kninska županija i dati mu novi život i namjenu, a Grad Šibenik će taj projekt pomoći financijski te stručno u cilju pribavljanja sredstava iz europskih fondova, prenosi Šibenik News.

U tekstu se ističe da zahvaljujući inicijativi ‘Tijat u srcu’ brod „Tijat” neće biti poslan u rezalište, već će postati brod za izlete na šibenske tvrđave i muzeje, a smiješe mu se i fondovi EU-a te dodaje da je Šibensko-kninska županija uputila „Jadroliniji” pismo namjere da je spremna kupiti „Tijat” i dati mu novu namjenu. „Jadrolinije” je dala pozitivan odgovor moguće je i zato jer je i sama imala plan obnove tog broda.

Slijede, otkriva „Nacional” razgovori kapetana Vjekoslava Dorića, člana Uprave Jadrolinije, i župana Jelića s ministrom Olegom Butkovićem u Ministarstvu mora i pravno reguliranje te primopredaje.

Šibensko – kninska županija spremna je ulagati u obnovu broda; trupa, palube, interijera, Lučka uprava Šibensko-kninske župaanije obećala je za „Tijat” osigurati stalni vez, a Grad Šibenik najavljuje da će se angažirati da dobivanju sredstava iz EU fondova za obnovu „Tijata”.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

TIJAT Omiljeni brod fanovi očajno žele spasiti, Šibenik ga želi posvojiti, u Jadroliniji samo kažu: “1. srpnja Ide u mirovinu!”
ŠIBENIK - Zakuhalo se ovih dana oko jednog starca. Jadrolinijin brod Tijat, izgrađen danas već daleke 1955. godine od 1. srpnja ide u zasluženu mirovinu. No, njegove kvalitete ne zaboravljaju ljudi koji o njemu desetljećima ovise. Žele ga, naime, sačuvati od rezališta i zadržati tamo, gdje je najomi…
Dobri starac na remontu – Ovo je njegovih 37 metara povijesti | | Morski HR
ŠIBENIK - Motorni brod Tijat je klasični putnički brod za lokalne linije u sastavu flote hrvatskog nacionalnog brodara Jadrolinije. Izgrađen je 1955. godine u brodogradilištu Brodosplit. Do 1991.
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.