4 min. čitanja

Svjetski prvaci u ribolovu na veliku ribu: "Vrijeme je da Hrvatska ugosti flotu svjetskih big game ribolovaca!"

Svjetski prvaci u ribolovu na veliku ribu: "Vrijeme je da Hrvatska ugosti flotu svjetskih big game ribolovaca!"
Foto: Press

Prvo bronca Kaštelana, pa srebro Bračana i sada zlato Kaštelana – dovoljan je pokazatelj kako smo u vrhu svjetskog ribolova na velike morske trofeje...

Nisu se ni smirile emocije, nisu prestale čestitke za najnoviji uspjeh posade kaštelanskog kluba Giričić, koji su osvojili zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu u big game ribolovu u akvatoriju Senegala, a već se “kroji” budućnost ovog sporta.

- Sad je vrijeme i da Hrvatska ugosti flotu svjetskih big game ribolovaca, kada nam ovako dobro ide, pa u tri godine “dignemo” sve tri medalje i popnemo se na tron svijeta - napominju svjetski prvaci.  

0:00
/2:32

- Hrvatska u dogledno vrijeme bi trebala postati domaćin najboljim ribolovcima, jer mi imamo najbolje! I to tim kapetana Gordona Svaline u sastavu: Borislav Boro Taraš, Ante Karačić i Bepo Svalina - poručuju.

Momci su u dalekom Dakaru, bili najuspješniji među 25 posada iz 18 zemalja, među kremom trofejnih ribolovaca.

- Izazovno je bilo, jer za doći na svjetsko prvenstvo vam je viza, ulaznica za trodnevno nadmetanje ili medalja sa prijašnjih svjetskih smotri ili medalja sa nacionalnih prvenstava. Rezultat morate imati kako bi lovili bok uz bok s najboljima – kazuje nam presretan kapetan Gordon Svalina, zadovoljan ovih uspjehom, no prvenstveno i što su imali priliku u dalekoj Africi, zemlji na zapadnom dijelu tog kontinenta, loviti u vodama oceana, koji baš i nije bio naklonjen posadama:

- Vala je bilo tri do četiri metra, vrijeme nam baš nije bilo ugodno, no sve je dobro prošlo. A odluka o pobjedniku donesena je zadnji dan ribolova, kada smo mi prvi imali na udici crnog marlina. Na nadmetanju se riba ne vadi iz mora, boduju se ulovi i puštaju - pojašnjava.

Hrvati su pobijedili, hrvatski dres s kockicama bio je glavni na ulicama ove siromašne zemlje, gdje stanovnici znaju našu zemlju po – Modriću!

- Sve znaju o Luki i našoj reprezentaciji, no sada Hrvatsku znaju i po nama, prvacima svijeta u big game ribolovu – dodaje Gordon Svalina, koji je sa svojom posadom pobjedu posvetio žrtvama grada heroja Vukovara i Škabrnje, budući su na Dan sjećanja i osvojili medalju najsjajnijeg sjaja!

Uz jedan kuriozitet – kako se ne smije ulov vaditi na krmu broda, tijekom nadmetanja, naši Kaštelani i Trogirani (spoj dvije posade je bio ovaj B tim hrvatske reprezentacije – kaštelanska posada Corto i trogirska Tragos), su ulovili “čudovište” uoči nadmetanja, na treningu.

 - Marlina od 315 kilograma! Baš je grdosija od pet metara – smije se Svalina, još jednom zahvaljujući svima koji su podržali njihov sportski uspjeh, od hrvatskog izbornika Tonča Lukete, tima A reprezentacije supetarskog kluba Arbun, Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru, svom klubu Giričiću i svim zaljubljenicima u big game, ribolov na velike trofeje, gdje je Hrvatska tek počela sa “popločavanjem” staze pobjednika – medaljama!

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJBOLJI NA SVITU! Sa svjetskog natjecanja u Senegalu kaštelanski ribolovci vratili se sa zlatnom medaljom
Četvorica kaštelanskih ribara vratili su se sa svjetskog natjecanja u Senegalu - sa zlatnom medaljom. S Gordonom Svalinom, Bepom Svalinom, Borislavom Tarašem i Antom Karačićem razgovarala je Regina Zubanović. - Na treningu smo uhvatili marlina od 315 kilograma. Njega smo mogli izvući jer je bio tre…
Crni marlin od 70 kila zaletio se u brod i probušio motor
Crni marlin težak 70 kilograma ‘napao’ je brod u australskim vodama i ostavio posadu da pluta na moru. Uslijedio je jedan od najneobičnijih poziva u pomoć u australskim vodama. Kapetan ribarskog broda rekao je da se ulovljeni marlin naglo okrenuo i pojurio prema brodu te udario u motor
VIDEO Kako lov na veliku ribu može izazvati kaos na brodu!
Ogromni marlin ili iglan izazvao je potpuni kaos na brodu - pogledajte nevjerojatan video snimljen s čak četiri kamere. Događaj je snimljen uz obalu Cairnsa u Australiji i prikazuje borbenu ribu kako se baca na brod i obara putnike na pod. Posada je imala sreće i prošla samo s lakšim
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.