1 min. čitanja

NAJBOLJI NA SVITU! Sa svjetskog natjecanja u Senegalu kaštelanski ribolovci vratili se sa zlatnom medaljom

NAJBOLJI NA SVITU! Sa svjetskog natjecanja u Senegalu kaštelanski ribolovci vratili se sa zlatnom medaljom
Foto: Youtube / Screenshot

Četvorica kaštelanskih ribara vratili su se sa svjetskog natjecanja u Senegalu - sa zlatnom medaljom. S Gordonom Svalinom, Bepom Svalinom, Borislavom Tarašem i Antom Karačićem razgovarala je Regina Zubanović.

- Na treningu smo uhvatili marlina od 315 kilograma. Njega smo mogli izvući jer je bio trening, a za vrijeme natjecanja riba se vraća u more i može se loviti samo 'varalicama' - kazao je Gordon Svalina.

Njegov sin Bepo kazao je kako je od oca usvojio sve znanje o ribolovu. Napomenuo je da im je ovo bilo četvrto zajedničko svjetsko prvenstvo. A uskoro idu i na peto, u meksički u Cabo San Lucas - kolijevku 'big game fishinga'.

- Do zlata u Senegalu je bilo jako teško doći jer se lovilo na nama nepoznatom terenu, a konkurencija je bila - nikad jača. Međutim, naša snalažljivost i upornost dala je rezultat. A treba imati i 30 posto sreće - kazao je za HRT Borislav Taraš.

- Znali smo otprilike što nas čeka. Ocean, drugačiji vremenski uvjeti. Zato smo otišli tjedan dana ranije i trenirali. Imali smo veliku pomoć lokalnih ljudi. Ulovili smo je i bili su šokirani. Neki 20 godina žele takvu ribu uloviti, a mi smo je ulovili prvi, na treningu. Iskustvo je vrhunsko - kazao je Ante Karačić

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.