2 min. čitanja

Crni marlin od 70 kila zaletio se u brod i probušio motor

Crni marlin od 70 kila zaletio se u brod i probušio motor
Foto: Wikimedia / Ilustracija

SVIJET - Crni marlin težak 70 kilograma 'napao' je brod u australskim vodama i ostavio posadu da pluta na moru. Uslijedio je jedan od najneobičnijih poziva u pomoć u australskim vodama.

Kapetan ribarskog broda rekao je da se ulovljeni marlin naglo okrenuo i pojurio prema brodu te udario u motor uništivši tako napajanje strujom.

Crni marlin poznat je kao jedna od najmoćnijih riba u oceanu te se, zbog težine lova, smatra trofejnim ulovom. Ribari su bili šokirani snagom i brzinom ove jedinke.

Zapovjednik jedinice Marine Rescue Merimbula Bill Blakeman, zajedno s volonterima, dobio je zadatak pronaći čamac i vratiti ljude na obalu.

Blakeman je rekao da u svojih 15 godina volonterske službe na moru nikada nije čuo za slučaj da je marlin oštetio plovilo.

- Imao sam tijekom godina nekoliko incidenata povezanih s morskim psima prilikom čega su napali propelere, ali nikada do sada marlin nije onesposobio plovilo - izjavio je.

Trebalo je sat vremena da dođu do broda, a cijeli postupak spašavanja trajao je oko tri i pol sata, prenosi Daily Mail.

Procjenjuje se da je crni marlin težio 70 kilograma i bio dug oko 2 metra. Najveći ikada zabilježeni primjerak bio je dužine 4,65 metara i težak nevjerojatnih 750 kila.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO: Bliski susreti sa živim svijetom oceana
Mora su predivna mjesta, puna ljepote i uzbuđenja, no ponekad mogu biti i prilično zastrašujuća. Pogledajte 15 neponovljivih trenutaka koje su doživjeli akteri ovog videa! Od susreta s velikom bijelom psinom, preko napada sabljarke na ronioca i barku, do skoka morskog lava na brod kako bi…
VIDEO: Prekrasna i bizarna bića iz oceanskih dubina!
Video uradci National Geographica nikoga ne ostavljaju ravnodušnima. Izdvojili smo za naše čitatelje jedan iz dubina oceana - uživajte u predivnim, pomalo bizarnim bićima koje rijetki imaju priliku vidjeti uživo! Imate li pet minuta slobodnog vremena ili vam jednostavno treba pauza od posl…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.