2 min. čitanja

Sveti Nikola posjetio Brodosplit

Sveti Nikola posjetio Brodosplit
Foto: Brodosplit

SPLIT – Sveti Nikola omiljeni dječji svetac nije ni ovaj put zaobišao pogone splitskog brodogradilišta i cijele DIV Grupe, pa je pandemiji korona virusa unatoč, i ove godine svratio u Brodosplit i djeci radnika donio radost i veselje.

U velikim vrećama, za djevojčice i dječake, za 858 djece Škverana organizirana je podjela u muzeju brodogradilišta.

Foto: Brodosplit

Lijepa se tradicija sad već devetu godinu zaredom nastavila u cijeloj DIV Grupi gdje se promiču korporativne vrijednosti i odnosi među radnicima na temeljima odnosa kao među članovima obitelji, uz stalne napore za uzajamnom podrškom i napretkom. Dio je to demografskih mjera uvedenih prije više od tri godine kojima se odlučilo dati doprinos poboljšanju ukupne demografske slike, radi očuvanja zaposleničkog kadra, kao i privlačenje novih radnika, pa je od njihovog uvođenja rođeno 192 ‘malih Škveranki i Škverana’.

Foto: Brodosplit

Uvedenim mjerama se svim zaposlenicima DIV Grupe za svako novorođeno dijete isplaćuje neto iznos od 5.000 HRK, a u slučaju da oba roditelja rade u kompaniji – iznos se udvostručuje. Roditeljima troje i više malodobne djece daje se poseban mjesečni doplatak od 200,00 kn za treće i svako sljedeće dijete, što kroz period odrastanja i podizanja djece od strane roditelja iznosi ukupno oko 40.000kn po svakom roditelju, tj. 80.000kn ako su oba roditelja zaposlena u kompaniji.

Foto: Brodosplit

Također u slučaju redovnog studiranja pojedinog djeteta dobna granica se za tu mjeru pomiče s 18 godina na 22 godine ili do kraja redovnog studiranja. Svake godine za blagdan sv. Nikole sva djeca do 15 godina daruju se u najvećem neoporezivom iznosu, a oboljeloj djeci zaposlenika doniraju se potrebna sredstva za podmirivanje dodatnih troškova povezanih s liječenjem.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.