1 min. čitanja

SVE IH JE VIŠE Ovakvi turisti nam spašavaju sezonu?

SVE IH JE VIŠE Ovakvi turisti nam spašavaju sezonu?
Foto: Čitateljica

Na hrvatskoj obali sve ih je više. Ne plaćaju smještaj, a pitanje je gdje obavljaju osnovne fiziološke potrebe poput pranja i WC-a. Divlji kamperi u Hrvatsku stižu iz svih europskih zemalja, no sudeći po fotografijama i dojavama, najveći postotak ih je iz Austrije i Njemačke.

Nema gdje ih nema – uz groblja, na parkiralištima, u šumarcima, uz cestu. Iako nema dokaza za to, neki su ih počeli povezivati s pojavom požara na obali – i to zbog nepromišljenog paljenja vatre za roštilj na otvorenom, što je u ljetnoj sezoni strogo zabranjeno i opasno.

Građani se žale da ih inspekcija ne kontrolira, a o divljim kampistima najčešće slušamo od čitatelja iz Istre i s Kvarnera.

– U Istru u divljem kampiranju prednjače Nijemci koji su sa ovakvim vozilima u svojoj zemlji socijalni slučajevi, a ovdje nama “spašavaju” ekonomiju, iliti bolje rečeno – uništavaju okoliš! – napisala je jedna čitateljica u opisu fotografije na kojoj se nalazi……ne znamo točno što je to.

No sigurni da ovakvo vozilo ne može na cestu. Doduše, već smo vidjeli da u Hrvatskoj, a osobito u prvoj jačoj sezoni nakon pandemijskog zatvaranja, prolazi sve, bitno je da se plati.

Samo što u slučaju fotografije koju je objavila čitateljica teško da je išta naplaćeno, a osobito smještaj na za mnoge preskupoj obali.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.