4 min. čitanja

Susjedi se žale: "Na ovoj plaži piše da ležaljke nisu za ljude iz Srbije"

Susjedi se žale: "Na ovoj plaži piše da ležaljke nisu za ljude iz Srbije"
Foto: Facebook

Iako je Grčka jedna od omiljenih destinacija za turiste iz Srbije, u posljednje vrijeme susjedi se često žale na cijene i poskupljenja, dok su neki od njih doživjeli i neugodnosti, piše B92.

Pisalo se u posljednje vrijeme o učestalim krađama automobila srbijanskim turistima što pripisuju bugarskoj mafiji, prethodnih godina Grci su se žalili na Srbe koji im uništavaju apartmane jer iz Makedonije donose paprike pa kuhaju ajvar, a sada su glavna tema - ležaljke!

Kako je jedna Srpkinja objavila na Fejsbuku, u grupi Grčka info, ona nije mogla dobiti ležaljke jer su joj, kako navodi, rekli da "ležaljke nisu za ljude iz Srbije."

- Kao što sam ih do sad hvalila sada moram uputiti ogromnu kritiku na "poumbas canteen". Kažu nije moguće rezervirati ležaljke, a već dva dana kada dođemo kažu da su ležaljke rezervirane. Danas, kada smo ga pitali: 'kako su rezervirane kada ste rekli da ne primate rezervacije?', dobili smo odgovor 'theese sunbeds are not for people from Serbia' (ove ležaljke nisu za ljude iz Srbije) . A onda i prijedlog da možemo od trećeg reda na dalje. Znači, plaćali smo ležaljke 20 eura, plus obvezne konzumacije 10 eura po osobi, što je ok, ali takav odnos prema Srbima smo prvi put doživjeli ovdje. I naravno, odmah smo promijenili plažu. Veliki, ogroman minus - napisala je ova turistkinja iz Srbije.

Foto: Screenshot / Facebook

Iz ove objave može se još saznati, barem ako je suditi po komentarima, kako ovo nije prvi slučaj da su turisti iz Srbije doživeli ovakvu neprijatnost.

- Bili smo u ovom beach baru pre par dana i rečeno nam je da ne rade rezervacije, a onda kada dođete i vidite slobodno mjesto, kažu da je rezervirano. Nisu korektni prema Srbima i to se baš primjeti. Također, išli smo do Leuki ammos beach bara i tamo nam je rečeno da dodatno platimo za dijete što je ok, ali kad sam pitala 'dobija li dijete svoju ležaljku na ulazu', odgovorili su mi 'možda, nisu sigurni'. A onda kad smo ušli, neki je lik dotrčao i rekao konobaru da nas smjesti u drugi red, jer ne možemo u prvi. Naravno da smo se okrenuli i otišli. Pritom, ulaz u more je pun klizavog kamenja, tako da baš i nije idealno posebno za malu djecu - jedan je od komentara ispod ove objave.

"Čak su nas iz autobusa izbacili jer smo Srbi"

Neugodno iskustvo je nekoliko puta doživela još jedna srbijanska turistkinja.

- Na žalost doživeli smo to isto nekoliko puta, najgori su bili prema nama na Zakintosu, sa predrasudama su, a mi potrošili gomilu novca na otoku. Čak su nas i iz autobusa izbacili jer smo Srbi -  tvrdi druga članica ove grupe.

- Ja sam na Zakintosu imala neugodno iskustvo s vlasnikom restorana na plaži u Laganasu, doduše, bilo je davne 2008. godine ali sam htjela naručiti ribu i zamolila ga da mi on preporuči koja nema puno sitnih kostiju, a on me prvo pitao odakle sam. Ja kažem iz Srbije i on je meni na to rekao: "Uh, mislim da će to biti skupo za vas". Ja u šoku, pa odgovorim drsko: "odakle mu pravo na takav komentar uopće i otkud on zna što je za mene skupo, a što ne..." Hoću reći da su generalno navikli na Engleze kao turiste, realno imaju veću platežnu moć, ali to ne daje za pravo da takav komentar imaju u bilo kom smislu za bilo koga jer nije ni profesionalno ni normalno praviti takvu diskriminaciju - objašnjava.

Većina se složila da je ovo diskriminacija i osudila postupak konobara, dok ima i onih koji su se pitali je li realno da su ležaljke plaćali 20 eura.

"Je li realno da bi vi plaćali 20 eura plus da vam netko uvjetuje koliko novca potrošite?", "Za takvu diskriminaciju samo prijava. Ma baš mi je prisjeo taj odmor, bez prijave ne bi prošao", "Zato ručnik i na pijesak, nema diskriminacije", komentarili su drugi.

D.G.

JAVILI SE IZ SRBIJE: “Jadran nije ništa manje srpski nego crnogorski i hrvatski” | | Morski HR
U tekstu “Titov ‘Jadran’ muti vodu Crne Gore i Hrvatske”, objavljenom 26. studenog u srpskom dnevniku “Politika”, N. Đurić piše da je školski brod “Jadran” post
Na stijeni iznad plaže kod Dubrovnika stoji veliki četnički grafit | | Morski HR
ORAŠAC - Na plaži u mjestu Orašac kod Dubrovnika, koju lokalci zbog njenog položaja ispod brda nazivaju “Pod Orašcem”, čini se već neko vrijeme stoji grafit s ispisanih ćiriličnih 4C, kojim
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.