3 min. čitanja

Šumica na pulskom šetalištu Lungomare ograđena trakama

Šumica na pulskom šetalištu  Lungomare ograđena trakama
Foto: Istra24/Čitatelj

Šumica na pulskom šetalištu Lungomare u utorak ujutro ograđena je trakama s oznakom "private", a iz tvrtke Hotel Valkane potom su izvijestili da protivnici gradnje hotela "nastavljaju s manipulacijama i iznošenjem neistina odnosno žele stvoriti dojam u javnost da to radi investitor".

Pojedinci su noćas stavili traku oko šumice i ograničili kretanje istom želeći stvoriti dojam da to radi investitor. Nakon što je u više navrata netko pokušao zapaliti šumicu na Lungomareu, kidao plakate, sad je moguće da te iste osobe ograđuju šumicu, ustvrdili su iz tvrtke Hotel Valkane te dodali kako je Lungomare otvoren i ostat će otvoren za sve.

Tvrde da se pojedinci, koji pozivaju na istinu i demokraciju, kad padne mrak i pod lažnim imenima, služe se neistinama, podmetanjima, paležom i uništavanjem tuđe imovine.

- Pula će, sigurni smo, kazati što misli o takvima - zaključili su.

Istarska policija potvrdila je kako je primila prijavu predstavnika investitora o tom događaju.

- Tijekom jutra zaprimili smo prijavu da je nepoznata osoba ili više njih trakama ogradila šumicu na Lungomareu. Policijska ophodnja izašla je na mjesto događaja te se utvrđuju sve okolnosti - potvrdila je za Hinu glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač.

Foto: Facebook grupa Možemo Pula - Politička platforma

U redakciju portala Istra24 javio se jutros čitatelj kojeg je šokiralo ono što je vidio na svom omiljenom šetalištu, te je redakciji portala poslao fotografije.

Građanska inicijativa prikupila je naime u svibnju više od 11.000 potpisa za referendum o gradnji hotela na Valkanama.

REFERENDUM ZA LUNGOMARE Puležani odlučuju o svom obalnom i zelenom pojasu
Puležani u nedjelju 9. listopada izlaze na referendum za Lungomare. Inicijativa građana traži da se o njihovoj obali - njezinoj prenamijeni i gradnji hotela odlučuje javno, a ne iza zatvorenih vrata. Inicijativa građana Referendum za Lungomare nastala je radi uključivanja Puležanki i Puležan…

Referendum će se održati u nedjelju, 9. listopada, nakon što je Ministarstvo pravosuđa i uprave potvrdilo da prijedlog za raspisivanje referenduma ima potreban broj birača i da je referendumsko pitanje sukladno zakonu, prenosi HRT.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

Pulski Možemo!: Rezultat referenduma obvezujući je za grad Pulu
Nakon što je u subotu arhitektonski studio 3LHD izvijestio o predaji zahtjeva za izdavanje lokacijske dozvole za gradnju hotela u napuštenom kamenolomu na Valkanama, Možemo! Pula priopćio je da će rezultat referenduma za Lungomare biti obvezujući za Grad Pulu, neovisno o tom zahtjevu. Naime, iz pla…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.