2 min. čitanja

Sudar trajekta i katamarana u splitskoj luci!

Sudar trajekta i katamarana u splitskoj luci!
Foto: Čitateljica / Slobodna Dalmacija

SPLIT - Početak radnog tjedna nije najbolje započeo u splitskoj trajektnoj luci. U ponedjeljak u 7.40 je došlo do sudara katamarana i trajekta.

Prilikom pristajanja u luci Split potisak kruzera odgurno je katamaran "Adrianu" od predviđenog prilaska vezu što je uzrokovalo da se katamaran Adriana krmom naslonila na vezani trajekt "Hrvat".

Foto: Čitateljica / Slobodna Dalmacija

- Prilikom kontakta dvaju broda nije došlo do ozljede putnika i posade. Svim putnicima hvala na razumijevanju situacije', rekla je za Slobodnu Dalmaciju Jelena Ivulić, koordinatorica za splitsko plovno područje u Jadroliniji te dodala kako, srećom, nema veće materijalne štete niti je itko ozlijeđen.

Iz Lučke uprave Split rečeno im je da je došlo do kontakta motornog broda Adriana na vezu 21 s trajektom Hrvat na vezu 23.

Podsjetimo, prije samo četiri dana kapetan jadrolinijinog trajekta Korčula preko Morskog HR uputio je još jedan apel odgovornima o kaotičnom neredu pri uplovljavanju i isplovljavanju iz luke Split, koji je već poprimio zabrinjavajuće razmjere.

Foto: Čitateljica / Slobodna Dalmacija

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Umalo sudar trajekta i katamarana na jedra u Hvarskom kanalu?
Nešto prije 16 sati u blizini obale u Starom Gradu na Hvaru, čitatelj Dalmacije Danastvrdi da je umalo izbjegnut sudar trajekta i katamarana. S obale je snimio trenutak u kojem je trajekt Jadrolinije, kako on tvrdi, umalo u starigradskoj vali naletio na katamaran na jedra. Navodi i
Kapetan trajekta uputio apel: “Na ulazu u splitsku luku jedriličarski kaos, a sve ispred prozora Lučke kapetanije!”
Kapetan Jadrolinijinog motornog trajekta Korčula Grgo Dujmović uputio je apel odgovornima u svrhu osiguravanja sigurnosti plovidbe na ulazu u splitsku luku. - Na ulazu u gradsku luku Split održava se trening jedriličara, u pratnji trenera koji se nalaze u gumenjacima. Njihova zelena bova na…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.