2 min. čitanja

Stipe Petrina nakon uvođenja eura: "Što će ostati od Hrvatske? Grb, zastava i himna..."

Stipe Petrina nakon uvođenja eura: "Što će ostati od Hrvatske? Grb, zastava i himna..."
Foto: Youtube / Screenshot / TV Šibenik / Ilustracija

Načelnik Primoštena Stiše Petrina, osvrnuo se na uvođenje eura u monetarni sustav Republike Hrvatske.  

- Euro je stupio na scenu .I što će ostati od Hrvatske? Grb, zastava i himna svakako. I predsjednik, razumije se samo po sebi. A osim toga – malo, vrlo malo. Ostat će državica-sluga koja će poslušno izvršavati naređenja onih iz bruxelleskih središnjica, i Atlantskoga pakta i Europske unije.

Kao i onih iz međunarodnih centara financijske moći koji iz pozadine vuku konce. Ostat će državica nošena paranojom i ksenofobijom, ne samo prema balkanskim susjedima (jer, Hrvatska nikad i nije bila na Balkanu, zar ne?), nego i prema svima koji su drugi i drugačiji.

Ostat će državica s uništenim gospodarstvom (i prebrisanim sjećanjem na prosperitetno hrvatsko gospodarstvo iz vremena ex Juge), ali s tržištem otvorenim za drugorazrednu robu iz razvijenih zemalja, ujedno i rezervoar za jeftinu radnu snagu. Privatizirat će se (opljačkati, naravno) ono malo što još nije privatizirano.A demokracija? Pa kome to još treba?

Nakon što smo inaugurirali euro za kojega nitko u Hrvatskoj nije glasao (barem ne pošteno i transparentno ), znat ćemo "dovesti u red" i sve one koji bi – možda – postavljali neugodna pitanja, ili se usudili imati drugačije mišljenje. Drugačije od koga? Pa, zna se. To nam je, uostalom, već i nagoviješteno.

U svome stanu, kući i dvorištu moći ćemo govoriti ono što mislimo, izvan toga ono što je propisano. I time će eksperiment poznat pod nazivom "stvaranje demokratske Hrvatske" biti završen. Točnije, on već i jest završen – uvođenjem valute koja će nas udaljiti i od ono malo kakve takve financijske  neovisnosti - predviđanja su Stipe Petrine, za koja se nadamo da se ipak neće ostvariti.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

PRIPAZITE NA OVO! Čim je stigao euro, krenula neopravdana poskupljenja i muljanja s računima - Plenković sazvao hitan sastanak!
“Kako ih nije sram?” - samo je jedna od poruka, pristigla u našu redakciju na ime onih ugostitelja i trgovaca koji su se dobro okoristili prijelaznim razdobljem promjene valute u kojem je moguće plaćati kunama i eurima. - Danas u jednom trgovačkom lancu, cijene u eurima i kunama - ka
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.