1 min. čitanja

Stanovnici otoka Unija objavili peticiju: "Tražimo sigurnu brzobrodsku liniju Rijeka - Mali Lošinj"

Stanovnici otoka Unija objavili peticiju: "Tražimo sigurnu brzobrodsku liniju Rijeka - Mali Lošinj"
Foto: Facebook

UNIJE - Mještani Unija traže od nadležnih institucija (Agencija za obalni linijski promet) da osiguraju bržu, pouzdaniju i sigurniju brzobrodsku liniju Rijeka - Mali Lošinj. U tu svrhu organizirali su i javnu peticiju.

Između ostalog traže da na toj liniji svih 365 dana u godinu prometuje katamaran “Jelena” ili katamaran sličnih/boljih performansi. Naime, u 2022. godini događalo se da danima, zbog loših vremenskih uvjeta, otoci Unije i Susak ostanu odsječeni od kopna zbog neadekvatih performansi katamarana ‘Dubravka’ koji na ovoj liniji prometuje već godinama.  

- Ovo je katamaran Jelena. Katamaran Jelena je mrak. Katamaran Jelena je danas doplovila po opakoj buri na Unije. I na Susak. I na Cres. I dojurila je po velikim valovima u Rijeku. Putnici koji su plovili danas povratno su javili da je to bila plovidba bez ikakvih problema. Katamaran Dubravka ne bi došla.

Da to tražimo i zahtijevamo . Hoćemo katamaran Jelena.  Da, to zaslužujemo 2022 godine. I Mali Lošinj i Cres i Susak i Unije.

Vijeće mjesnog odbora Unije ce zatražiti od gradonačelnice Malog Lošinja gđe Ane Kučić  da odmah uputi apel Jadroliniji da ostane katamaran Jelena trajno na liniji Mali Lošinj - Rijeka. Naravno i da se prilagodi raspored plovidbe. Opet bi na taj način mogli doploviti za dva sata na Unije iz Rijeke - poručio je dopredsjednik Vijeća Mjesnog odbora Unije, Žarko Mrkobrada.

Pozivaju sve mještane, vikendaše, turiste te simpatizere otoka Cres, Unije, Lošinj i Susak kao i sve one koji shvaćaju koliko je za jedan otok od vitalne važnosti povezanost s kopnom, da potpišu ovu peticiju, koja se nalazi OVDJE.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.