1 min. čitanja

Split i Budimpešta od 10. lipnja ponovno povezani izravnim vlakom

Split i Budimpešta od 10. lipnja ponovno povezani izravnim vlakom
Foto: MAV

Mađarski državljani će ovog ljeta ponovno moći izravnim vlakom od Budimpešte do Splita. Od 10. lipnja uvodi se noćna linija Adria InterCitya koja će ova dva grada u sezoni povezivati 3 puta tjedno, dok će pred i posezoni voziti 2 puta tjedno, priopćile su Mađarske željeznice.

Vlak će iz Budimpešte voziti utorkom i petkom od 10. do 19. lipnja i od 29. do 24. kolovoza, a iz Splita srijedom i subotom. U jeku sezone, od 19. lipnja do 29. kolovoza, polazi iz Budimpešte utorkom, petkom i nedjeljom, a iz Splita ponedjeljkom, srijedom i subotom.

Putovanje će trajati 14 sati, najvećim dijelom u noćnim satima, putuje se spavaćim, klimatiziranim vagonima, a kako navode Mađarske željeznice, vlak će iz Budimpešte kretati u 18:45 sati. Iz Splita će polaziti u 18:27 sati, a u Budimpeštu stizati sljedeći dan u 9:35 sati.

Linija je, kažu, prilagođena svim zahtjevima. Spavaći vagon raspolaže s kabinama s po četiri ili šest ležaja, dok solo putnici, parovi i manje obitelji mogu prenoćiti u manjim kabinama s jednim do tri kreveta.

Vlak je opremljen i vagonom restoranom, koji će biti otvoren tijekom cijelog putovanja, a svi putnici prilikom ukrcaja dobivaju paket dobrodošlice, dok su topli napitak i doručak uključeni u cijenu karte.

O putnicima će se tijekom putovanja brinuti osoblje vlaka, koje će, kažu, nuditi dodatnu hranu i piće po povoljnim cijenama. Cijena putovanja za odraslu osobu kreće se od 43 eura, a za djecu od 6-14 godina od 15 eura. Za noćenje u dvokrevetnoj kabini treba izdvojiti 69 eura po osobi i smjeru, dok solo putnici mogu imati vlastitu kabinu za 99 eura.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Put vlakom od Zagreba do Pule traje gotovo 24 sata
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.